Zoeken
Menu
Vliegensvlugge 38,0 mm-installaties zonder las- of schroefverbindingen Copyright: Viega

Bij installatie van dikwandige stalen buizen ontbreekt vaak een standaardoplossing. De overgang wordt dan vaak uitgevoerd met kostbare en tijdrovende las- of schroefverbindingen. Viega heeft daarom praktische hulpstukken ontwikkeld: vier speciale overgangen voor zeldzame buismaten.

In vervolg op de overgangen van 44,5 en 57,0 mm heeft Viega drie speciale overgangstukken en een verloopsok aan het Megapress-programma toegevoegd. Alle vier zijn bedoeld voor aansluitingen op bestaande 38,0 mm dikwandige stalen buizen, zoals die vaak worden toegepast in bestaande verwarmingsinstallaties of in perslucht- en industriële gasinstallaties.

Bij drie buitendraad overgangsstukken gaat het om overgangen van 38,0 mm naar R ¾,  R 1 en  R 1 ¼. Hiermee is een snelle en betrouwbare overgang van draadtechniek naar de perstechniek mogelijk. Naast de buitendraad-overgangstukken is er ook een verloopsok 1 ¼ naar 38,0 mm, die bijvoorbeeld kan worden ingezet voor een snelle en betrouwbare verbinding naar verwarmingsinstallaties. 

Bestand tegen temperaturen tot 110°C

De overgangsstukken zijn uitgevoerd met EPDM dichtelement, die bestand is tegen temperaturen tot 110°C en werkdrukken tot 16 bar. De hulpstukken zijn voorzien van SC-Contur, die veiligheidsfunctie die lekkages effectief voorkomt door ze al bij de persproef zichtbaar te maken.

Voor het persen van deze verbindingen wordt gebruik gemaakt van Viega persmachines. Handig is de zwenkbek die ook in kleine ruimtes en schachten een snelle en betrouwbare verbinding mogelijk maakt. De perstechniek zorgt ten opzichte van traditionele technieken zoals lassen voor een tijdsbesparing die kan oplopen tot wel 60%. 

Deze handige hulpstukken zorgen voor een vereenvoudigde aansluiting op bestaande 38,0 mm-installaties.

Ook interessant