Zoeken
Menu
Abel Installatie sluit aan bij Brancheplan Verpakkingen

Abel Installatie heeft zich aangesloten bij het Brancheplan Verpakkingen op de startbijeenkomst van Techniek Nederland. Tijdens deze bijeenkomst in Woerden zijn door fabrikanten, groothandelaren en installatiebedrijven de eerste stappen gezet om te komen tot een reductie van het verpakkingsmateriaal tot 20% in 2025. Abel zet zich namens en met haar leden in voor het verminderen en verduurzamen van het verpakkingsmateriaal.

De installatiebranche verbruikt veel karton en plastic in de verpakkingen van materialen, apparatuur en installatiecomponenten. Het doel is om dit in 2025 tot 20% beperkt te hebben. Daarnaast moeten de verpakkingen die over drie jaar gebruikt worden, volledig recyclebaar zijn. Om de impact op het milieu te verlagen, moet de gehele keten samenwerken. Op 23 maart overhandigde de voorzitter van Techniek Nederland het hiertoe opgezette brancheplan aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid. Een ander doel van het brancheplan is om de afhankelijkheid van het buitenland te verminderen. 

Toekomstgericht

Abel Installatie neemt de doelstellingen voor 2025 op in zijn strategisch plan. Daarnaast neemt Abel deel aan de jaarlijkse en halfjaarlijkse bijeenkomsten van Techniek Nederland, zodat vernieuwende ideeën en plannen kunnen worden ontwikkeld en uitgerold binnen de coöperatie. Jaap Laureijs, directeur van Abel Installatie: “Door actief deel te nemen aan het Brancheplan Verpakkingen dragen we ons steentje bij aan een schonere wereld en helpen we onze installatiebedrijven om efficiënter te werken”  

Abel Installatie is een coöperatie voor installatiebedrijven met meer dan 270 leden door heel Nederland. Installatiebedrijven werken zelfstandig maar staan sterker door de centrale backoffice van Abel Installatie, bijvoorbeeld als het gaat om gezamenlijk inkopen of het optimaliseren van bestelprocessen. Op de jaarlijkse ledendagen delen leden hun bevindingen, wat groei stimuleert voor de gehele coöperatie. 

Ook interessant