Zoeken
Menu
Nieuwe generatie CV toestellen voor de utiliteitsbranche Bron: Eco Heating Systems

In Nederland willen we graag van het gas af. Voor toepassingen waar grotere vermogens voor nodig zijn, is de omschakeling naar een alternatief voor aardgas technisch echter nog niet altijd haalbaar of betaalbaar. Het Groningse Eco Heating Systems springt hierop in met een nieuwe generatie CV toestellen met een hoog rendement.

De nieuwe CB lijn van Eco Heating Systems is speciaal voor het “zwaardere werk” en voor situaties waar “van het gas af” (nog) geen optie is. De wandhangende CV- en warmwatertoestellen hebben een hoog rendement, een lage uitstoot, ‘state of the art’ besturingstechniek en connectiviteit. Daarnaast is de ketel uitermate gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. De CB range is beschikbaar in 4 modellen, het vermogen varieert van 85 tot 155 KW.

Overstap naar hoog rendement

Sinds 1994 ontwikkelt en produceert Eco Heating Systems gasgestookte CV- en warmtapwatertoestellen in Groningen. Het grootste deel van productie wordt geëxporteerd. Terwijl in Nederland gezocht wordt naar oplossingen om ’van het gas af’ te gaan, stapt men op andere plekken soms juist over op hoog rendement gasgestookte systemen ter vervanging van oliegestookte installaties en/of laag rendement systemen. Om deze internationale markt nog beter te kunnen bedienen heeft de afdeling ontwikkeling en techniek van Eco Heating Systems de afgelopen periode hard gewerkt aan de ontwikkeling, ontwerp en certificering van deze nieuwe toestellijn.

Brede range

De CB ketel is een geschikte wandhangende ketel voor de utiliteitsbranche; met vier types met oplopende vermogens (CB 85 CH / CB 105 CH / CB125 CH en CB 155 CH) wordt een brede range aangeboden. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten is de CB een optie. In bestaande gebouwen waar weinig rekening is gehouden met een stookruimte past altijd wel een cascadeopstelling met de CB ketels.

Tot 16 ketels in cascade

De CB ketels zijn standaard uitgerust met een energiezuinige, modulerende pomp (A-label). Mede hiermee voldoen de ketels aan alle Mia/Vamil eisen voor energiezuinigheid. Daarnaast bevatten de ketels standaard een cascaderegelaar. Hierdoor is het mogelijk om tot zestien ketels in cascade te schakelen, waardoor de mogelijkheid ontstaat om zonder extra regelapparatuur een installatie met voldoende vermogen te realiseren.

Groot modulerend vemogen

Naast de standaard cascaderegeling heeft de CB ketel een groot modulerend vermogen. Gecombineerd met het hoge rendement van deze ketel zorgt dit voor een laag energiegebruik. De ketels zijn op basis van de standaard ingebouwde 0 -10 V regeling te koppelen met een gebouwbeheersysteem. Tevens beschikt de ketel over een ingebouwde weersafhankelijke regeling, waardoor deze met behulp van een buitenvoeler eenvoudig op de buitentemperatuur is te regelen.

Ook interessant