Zoeken
Menu
Leerlingen Techniek College leren werken met moderne hybride cv-installatie

Om leerlingen vertrouwd te maken met moderne verwarmingstechniek, hebben Remeha en Holland Warmte hen een cv-installatie cadeau gedaan. Begin maart maart was er een feestelijke overhandiging op het Techniek College in Rotterdam. De studenten kunnen met deze nieuwe hybride combinatie van cv-ketel en warmtepomp zich op de toekomst voorbereiden en inzicht krijgen in de wijze waarop wij steeds vaker onze woningen en gebouwen verwarmen.

Holland Warmte en Remeha hebben samen besloten om deze school in Rotterdam, die zich richt op het opleiden van installateurs, te helpen bij het afleveren van vakmensen. Daarmee reageren zij ook op verhalen in de media dat bedrijven steeds vaker MBO’ers, nog voor zij een opleiding hebben afgerond, met een goed salaris naar hun bedrijf lokken. Voor Holland Warmte, een erkend leerbedrijf, en Remeha is het juist belangrijk dat jongeren een MBO-opleiding afronden. En dat moeten zij kunnen doen door, samen met hun docenten, met de moderne technieken te oefenen die zij ook in de praktijk tegenkomen.

Enthousiast

Tijdens de feestelijke overhandiging namen de leerlingen en docenten in hun technieklokaal een nieuwe Tzerra Ace, Elga Ace en een all-electric warmtepomp in ontvangst. Het installeren van de toestellen is een klus die zij zelf de komende periode zullen uitvoeren. Mocht het nodig zijn krijgen zij hulp van de vakmensen van Holland Warmte. De jongeren, maar ook hun docenten, waren direct enthousiast over het vooruitzicht dat zij straks met deze nieuwe technieken mogen werken.

Ook interessant