Zoeken
Menu
Vouwbare radiator is meer dan een verwarming Foto: persbericht Ergo

“Het idee komt voort door het verlangen om een simpel en flexibel product te maken”, laat het Italiaanse bedrijf Ergo weten. “Een soort van scherm dat in elkaar kan worden gevouwen. Licht en vrij, zoals een vlinder.” Daarnaast moest deze radiator ook warmte bieden. Het eindproduct dat hieruit voort is gekomen, is de Origami: een vouwbaar en elektrisch verwarmingspaneel.

De Origami is een elektrisch plug & play radiator die op kan gaan in de omgeving van de leefruimte. De radiator, die is gemaakt van 100% recyclet aluminium, kan worden gebruikt om twee ruimtes af te schermen om zo privacy te creëren met een behaaglijk gevoel van warmte. Waar traditionele radiatoren vast staan, is er met de Origami juist voor een flexibel model gekozen om verschillende functies te kunnen combineren.

Drie versies 

Het bedrijf heeft drie verschillende versies ontworpen van die verwarmingspaneel waarbij kan worden gekozen voor de flexibiliteit van een beweegbaar model of voor een type dat aan de muur kan worden bevestigd. De losse radiator wordt geleverd met een voet die de stabiliteit van het product moet garanderen.

Vlinder aan de muur

Bij de vaste versie, die aan de muur kan worden bevestigd, kan worden gekozen voor een enkel of een dubbel verwarmingselement. Volgens de ontwerper lijkt het veel op een vlinder die zijn vleugels uitslaat. Dit product kan ook in de badkamer worden gebruikt als handdoekenrek. Voordeel van de Origami in de badkamer is dat de handdoeken niet te zien zijn als de radiator is opgevouwen. 

Bediening

Het elektrische verwarmingssysteem, dat wordt gebruikt in de Origami, wordt bediend door touchcontrol. De radiator kan hiermee aan en uit worden gezet en de temperatuur kan naar drie verschillende graden of intensiteit worden aangepast. De radiator leert ook van de activering en kan worden ingesteld zodat de temperatuur altijd goed is op het moment dat de gebruiker dat wil. 

Ook interessant