Zoeken
Menu
Online toolbox helpt installateur bij controle Foto: Shutterstock

Een checklist is voor veel installateurs een essentiële tool bij een goede controle. Om vaklieden die controles uitvoeren op het gebied van koolmonoxide, komt Uneto-VNI met de online toolbox: ‘Kennis van koolmonoxide’. De toolbox bevat naast een checklist ook technische informatie.

De installateur wordt door de online toolbox geholpen bij zijn geheugen. Zo wordt het een handje geholpen waardoor het minder aannemelijk is dat onderdelen niet worden nagekeken. En dat is een geruststellende gedachte.

Controlepunten

Onderdeel van de toolbox is de ‘10 controlepuntenlijst’ die speciaal is ontworpen voor een goed en veilig werkend gasverbrandingssysteem. Mocht het systeem, na controle, als niet betrouwbaar worden beschouwd, kan deze worden voorzien van een speciale sticker die op het apparaat kan worden geplakt. De sticker is inmiddels verkrijgbaar en onderdeel van de online toolbox.

Cijfer CO-vergiftiging nog te hoog

Aanleiding van het online zetten van de toolbox zijn de enkele honderden koolmonoxidevergiftigingen die in Nederland voorkomen. Om dit cijfer naar beneden bij te stellen, is het nodig om waakzaak te zijn en zodoende startte de campagne ‘Kennis van koolmonoxide’ dit jaar.

Uneto-VNI wil de installateurs helpen bij hun werkzaamheden: “De overheid komt in januari 2019 met een nieuwe wettelijk verplichte kwaliteitsregeling die eisen stelt aan de vakbekwaamheid van monteurs die werken met gasverbrandingstoestellen en rookgasafvoeren. Met de middelen uit deze toolbox kunt u uw kennis nu al up-to-date-brengen”, schrijft de brancheorganisatie op hun website. 

Ook interessant