Zoeken
Menu
​Draftbooster verbetert trek in je gesloten haard Foto: Shutterstock

Klooien met aanmaakblokjes of brandbare vloeistoffen behoort spoedig tot het verleden als je klant beschikt over een gesloten houtkachel. De draftbooster zorgt namelijk voor voldoende trek waardoor het vuur sneller brandt. Ook het toevoegen van houtblokken wordt eenvoudiger.

De plug-and-play Drafbooster zorgt voor voldoende trek waardoor de haard probleemloos kan worden aangestoken. Leverancier Inatherm laat op de website weten: “De Draftbooster rookgasventilator heeft een verticale uitblaas en is geschikt voor rookgassen met een continue temperatuur tot 250°C.” Onvoldoende trek komt in de koudere maanden, wanneer de kachels juist veel worden gebruikt, veelvuldig voor. De warmte van het vuur en de koude lucht van buiten kunnen zorgen voor onvoldoende trek. Door de Drafbooster wordt voorkomen dat rook en gassen de woonkamer in komt omdat het vuur eenvoudig kan worden aangemaakt. Wanneer er rook en gassen ontstaan door onvoldoende trek, kan het grote gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Ook de verbranding wordt verbeterd wanneer er gebruik wordt gemaakt van een Drafbooster.

Baksteen en metaal

Het product is beschikbaar voor elke schoorsteen waarbij het trekvermogen onvoldoende is. Zowel bakstenen en metalen schoorstenen zijn geschikt zolang de diameter niet breder is dan 220 millimeter. Het product kan worden aangesloten op een standaard stopcontact met aarding en de bediening vindt plaats met een afstandsbediening. 

Ook interessant