Zoeken
Menu

Niko ontwikkelde de rainbow LED driver voor Schéder, dat met haar verlichting de gouden medailles van de Olympische Spelen symboliseert. De lichtinstallatie bestaat uit 9 pilaren verbonden door kabels met in totaal 148 bolvormige lampen. In elke lamp zit een rainbow LED driver. Deze openbare verlichting is te zien aan de ingang naar de Olympische Spelen in Stratford, Londen.

De rainbow LED driver heeft 4 kanalen en maakt dynamische high power kleurenledverlichting mogelijk. Op de driver kunnen diverse scenario’s voor verschillende gelegenheden geprogrammeerd worden. Zo kan de verlichting goudkleurig worden bij het uitreiken van de gouden medailles. Dankzij de driver kan van op afstand informatie zoals temperatuur en aantal branduren gemeten en gelezen worden. De verlichting kan gedimd worden en naast de functionaliteit is ook het compacte formaat van het product een troef.

Internationale verlichtingsgroep Schréder riep de hulp in van Niko voor de openbare verlichting van de Olympische Spelen. Niko ontwierp de rainbow LED driver, die het mogelijk maakt om via verschillende kanalen de kleur en lichtintensiteit van ledverlichting in te stellen. Schréder en Niko bouwen hiermee hun jarenlange samenwerking verder uit. 

Ook interessant