Zoeken
Menu
Nedap geselecteerd voor vervanging van verlichting bij grote Noord-Amerikaanse groothandel Foto: Shutterstock

Vanwege de stijgende energiekosten startte een toonaangevende Amerikaanse groothandelsketen eind vorig jaar met het vervangen van de verlichting in haar oost-Canadese vestigingen.

Het belangrijkste doel van de vervanging is een drastische verlaging van de energie- en onderhoudskosten, maar tegelijkertijd het verbeteren van de kwaliteit van de verlichting. Hierdoor biedt deze groothandel een superieure winkelervaring aan haar klanten en behaalt zij continue besparingen door de innovatieve en efficiënte verlichtingsoplossing.

Lagere energie- en onderhoudskosten

De intelligente verlichtingsoplossing van Nedap levert meteen energiebesparingen op vergeleken met de huidige verlichtingsinstallaties. Het grootste deel van de energiebesparing wordt echter bereikt met het lichtmanagement systeem. Dit systeem bestaat uit een combinatie van dimbare armaturen met geïntegreerde draadloze communicatie en intuïtieve software voor de lichtregeling. Hierdoor realiseert de groothandelsketen een flinke verlaging van de energie- en onderhoudskosten, dankzij onder andere uitgekiende tijdschema's, het benutten van het aanwezige daglicht en bewegingsdetectie.

Het unieke gedistribueerde lichtmanagement systeem van Nedap, Luxon Live, is ontworpen vanuit het gebruikersperspectief en is inzetbaar voor één locatie of voor meerdere vestigingen wereldwijd. Het systeem maakt gebruik van voortdurende communicatie van en naar de armaturen en maakt de status van het verlichtingssysteem te allen tijde inzichtelijk. De verkregen informatie wordt omgezet in een begrijpelijke rapportage, geschikt voor volledige analyse, diagnose en is bijzonder nuttig bij bijvoorbeeld vergelijk tussen locaties onderling.

Het project is eind vorig jaar van start gegaan en zal de komende jaren verder worden uitgerold.

Ook interessant