Zoeken
Menu
Lamp helpt bij gezondheid en volgt bioritme Foto: persbericht Luctra

Installateurs hebben de luxe dat zij veel op pad zijn en altijd op een andere locatie mogen werken. Daardoor zitten zij minder achter een computer. Maar veel personen ontkomen er nier aan en welke dagelijks meerdere uren aan een computer-, televisie of smartphonescherm. Dit zorgt voor een constante prikkel voor de hersenen. Om hier een tegengewicht aan te geven, heeft Luctra een lamp ontwikkeld die het persoonlijke bioritme van een mens ondersteunt.

Licht heeft grotere effecten dan we vaak denken. Het beïnvloed ons zicht, emoties en biologische klok. Ook je ritme is verbonden met licht. Gedurende de dag maakt je lichaam meerdere stoffen aan die jou door de dag helpen zoals melatonine, een natuurlijke slaappil die je lichaam aanmaakt. De Luctra-lamp moet helpen bij het natuurlijk proces. “De aanwezigheid van veel kunstlicht vertelt je lichaam ‘s avonds dat het nog volop dag is. Het onderdrukt de productie van melatonine, waardoor je slecht inslaapt. De designlampen van Luctra pakken dat probleem aan en herdefiniëren kunstlicht door gebruik te maken van biologisch effectieve verlichting.”

Voordelen

De Luctra lamp creeert het kleurenspectrum van zonlicht en helpt daardoor het bioritme. “De twee blauwachtige lampen verhogen je concentratie, terwijl de twee roodachtige lampen een ontspannend effect geven; ideaal wanneer de dag op z’n eind loopt. Door de lamp op je eigen dagritme in te stellen, wordt een gezond biologisch ritme nagestreefd. Dat zorgt op lange termijn dan weer voor een betere nachtrust en gemoedstoestand.”

Type

De lampen van Luctra zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: in een mobiele versie, als tafellamp en als vloerverlichting. Het tafel- en vloermodel zijn uitgerust met een app daardoor je jouw ritme kan instellen.  

Ook interessant