Zoeken
Menu

Tot 30% meer licht op de weg en een 20 meter langere lichtkegel. Xenarc Silverstar op IAA bekroond met ontwerpprijs. De helderste Xenonkoplamp ter wereld wordt vanaf nu geleverd door verlichtingsfabrikant OSRAM. In vergelijking met standaard Xenonlampen produceert de Xenarc Silverstar een lichtbundel die 20 meter langer is en zorgt de lamp voor 30% meer licht op de weg. Op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt is de Xenarc Silverstar in de prijzen gevallen bij de ‘Automotive Brand Contest’.

Met Xenarc Silverstar brengt de wereldmarktleider in autoverlichting de Xenontechnologie naar een hoger niveau. De innovatieve geometrie van de lamp resulteert in een langere lichtbundel en zorgt ervoor dat er meer licht op de bedoelde plekken valt, zoals het wegdek voor de auto of op verkeersborden. Dit zorgt voor meer veiligheid, doordat onder meer obstakels veel eerder zichtbaar zijn.

Xenarc Silverstar heeft inmiddels indruk gemaakt op het Duitse designinstituut (Rat für Formgebung): bij de eerste internationale merk- en designwedstrijd voor de auto-industrie, de ‘Automotive Brand Contest 2011’, heeft de Xenarc Silverstar in de categorie ‘Accessories & Tuning’ de eerste prijs in de wacht gesleept. Bij deze wedstrijd worden prijzen toegekend voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van merkbeheer, merkcommunicatie en vormgeving in de auto-industrie. De prijs voor de Xenarc Silverstar is op 13 september 2011 uitgereikt tijdens de Automotive Designers’ Night op de IAA-beurs in Frankfurt.

Deskundigen zijn het erover eens dat Xenon voor autoverlichting de meest geavanceerde technologie is. Het is mogelijk om met slechts één lamp per koplamp niet alleen grootlicht, dimlicht en bochtverlichting te realiseren, maar ook een speciale lichtspreiding, die aanpasbaar is aan de specifieke omstandigheden op snelwegen, secundaire wegen, in stadsverkeer en bij slecht weer. Bovendien zijn Xenonlampen bijzonder zuinig. De reden voor deze bijzondere prestaties ligt in het ontladingsproces: door middel van een elektronisch gestuurde ontlading in een gasmengsel ontstaat een bijzonder heldere lichtboog. Deze produceert meer dan twee keer zoveel licht als de gloeidraad van een halogeenlamp en verbruikt toch maar half zoveel energie als een halogeenlamp.

OSRAM Xenarc Silverstar is beschikbaar in de uitvoeringen D1S en D2S. De D2S is ook verkrijgbaar in dubbelverpakking (Duo Box). Xenonlampen moeten worden geplaatst door een vakkundige monteur. Autobezitters kunnen ze laten installeren bij een garage of bij de merkdealer.

OVER OSRAM
OSRAM AG (München, Duitsland) is een volledige dochteronderneming van Siemens AG en een van de twee toonaangevende lichtfabrikanten in de wereld. In het boekjaar 2011 (einde boekjaar 30 september 2011), werd een omzet van 5 miljard euro bereikt. OSRAM is een hightech onderneming in de lichtindustrie en meer dan 70% van de omzet komt voort uit energiebesparende producten. Bij de sterk internationaal georiënteerde onderneming werken wereldwijd ruim 41.000 mensen. De onderneming levert aan klanten in meer dan 150 landen, heeft 44 fabrieken in 16 landen (30 september 2011).

Ook interessant