Zoeken
Menu

De nieuwe aan- of afwezigheidsmelder met één kanaal van Niko combineert alle voordelen van éénkanaalsmelders in één. Met een master en slave voor inbouw én opbouw brengt Niko in lichtsturing een hoogpresterende, gevoelige en energiebesparende melder op de markt. Hij is ideaal om in kantoorgebouwen en scholen de binnenverlichting in functie van het invallende daglicht aan te sturen.

Energieverbruik verlichting optimaliseren

De nieuwe éénkanaalsmelder haalt het energieverbruik drastisch naar beneden. Als aanwezigheidsmelder detecteert hij beweging in combinatie met de hoeveelheid daglicht. Zelfs als hij beweging waarneemt, schakelt hij de binnenverlichting alleen maar in bij onvoldoende daglicht. En hij gaat uit bij genoeg daglicht, zelfs wanneer er dan nog beweging is. Bij gebruik als afwezigheidsmelder beslist de gebruiker zélf wanneer hij het licht inschakelt. De melder zorgt dan voor automatische uitschakeling.

Gemaakt voor tertiaire sector

Met de functie “eco uit” zet de gebruiker het licht uit door de lichtschakelaar in te drukken. Vergeet hij dat? Dan treedt de uitschakelvertraging automatisch in werking. De combinatie van al deze functies zorgt dat de éénkanaalsmelder het energieverbruik van de verlichting optimaal regelt. Helemaal in lijn hiermee verbruikt de melder zelf maar 0,2 W. Met een bereik van 20 meter en een dot- én fresnel-lens neemt hij ook de kleinste bewegingen vlot waar. Hij werkt zowel alleenstaand als in combinatie met maximum tien slaves. Dat alles maakt hem ideaal om in kantoorgebouwen en scholen gebruikt te worden.

Gemakkelijk te installeren en te gebruiken

Om de melder te installeren, klikt de installateur de sensor in elkaar. De bedradingsruimte is hierbij voldoende om hem aan te sluiten. De melder instellen? Dat gebeurt op het toestel zelf of via de afstandsbediening. Zo bepaalt de gebruiker zelf de eenvoudigste manier om het toestel in te stellen. En met een beschermingsgraad van IP54 geeft de melder stof en opspattend water geen kans. 

Ook interessant