Zoeken
Menu
Duurzaam armatuur uitkomst voor industriële omgeving Foto: persbericht Abalight

Abalight komt met een nieuwe armatuur die speciaal is ontwikkeld voor de zware industriële omgeving. Groot voordeel van de SUN-111 LED High Bay, zoals het product is genoemd, is dat het draadloos wordt aangestuurd door Luxon lichtmanagement van Nedap.

Volgens Abalight is het nieuwe armatuur met 170 lumen/Watt het meest efficiënte op de markt  op dit moment. “Het lichtmanagement, dat aan het armatuur gekoppeld is door middel van een node, beschikt over een zeer gebruikersvriendelijke interface,” laat Abalight weten. “Verkregen data kan real-time worden uitgelezen, waardoor onder andere besparingen direct inzichtelijk zijn.” Om energie te besparen is het ook mogelijk om diverse control strategieën in te zetten of om die te combineren. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van tijdschema’s en daglicht- en bewegingssensoren. Daardoor brandt het licht alleen op de momenten wanneer dat gewenst is.

Duurzaamheid voorop

“Door de combinatie van het SUN-111 armatuur met het lichtmanagement van Nedap is het armatuur nóg efficiënter en duurzamer geworden.” Bij een omgevingstemperatuur van 50°C wordt een levensduur van 50.000 uur gegarandeerd.

Ook interessant