Zoeken
Menu
Conrad: 'professionele verlichting voor binnen- en buitenruimtes'

Licht biedt eindeloze mogelijkheden om een bepaalde sfeer te creëren in binnen- en buitenruimtes, om de stemming van mensen in de omgeving te beïnvloeden, om objecten te accentueren of om een gevoel van veiligheid te creëren. In een professionele context kan licht een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde, productieve en efficiënte werkomgeving. Naast deze aspecten en het lichtontwerp spelen ook flexibiliteit, energie-efficiëntie, bruikbaarheid en duurzaamheid een beslissende rol, zeker in commerciële en openbare ruimtes.

Het thema verlichting speelt een centrale rol in het Conrad-assortiment gebouwtechniek. Dit assortiment biedt professionele gebruikers als installateurs en gebouwtechnici alles wat ze nodig hebben om binnen- en buitenruimtes optimaal in te richten volgens de behoeften en de eisen van de klant.

ProRail3 

Het driefase-railsysteem ProRail3 van Paulmann is geschikt voor commerciële binnenruimtes, bijvoorbeeld praktijkruimtes, advocatenbureaus, kantoren, boetieks, hotels of restaurants. Het kenmerkt zich door een hoge mate van flexibiliteit en ondersteunt dankzij een grote keuze aan systeemcomponenten in drie systeemkleuren tal van planningsscenario's. Er is een breed scala aan eenvoudig te implementeren en naar wens aan te passen verlichtingsopties. ProRail3 biedt de mogelijkheid om goederen en uitstallingen in een ruimte gericht te beschijnen, hele wanden en vloeren te verlichten en om eigen lichtzones in te richten. De designlampen creëren een huiselijke sfeer op kantoor of in de artsenpraktijk en vormen stijlvolle accenten in open bedrijfsruimtes in de horeca of in winkels.

Het assortiment railsystemen van ProRail3 omvat een breed scala aan lampen, onder andere COB-LED-lampen die geschikt zijn voor triac-dimmers en lampen met fitting die het mogelijk maken de lichtbron flexibel te selecteren en eenvoudig te vervangen. De modellen variëren van retrofit-spots tot hanglampen. Zo zijn de hoogwaardige LED-railspots uit de serie Zeuz verkrijgbaar in drie verschillende stralingshoeken en hebben ze een hoge lichtopbrengst en een goede kleurweergave. Paulmann levert ook een universele hanglampadapter waarmee elke hanglamparmatuur aan de ProRail3-rail kan worden gemonteerd. Het Paulmann-systeem is in principe compatibel met alle gangbare driefase-railsystemen zoals die van Eutrac. Daardoor is het ook mogelijk om spots van andere fabrikanten in het ProRail3-systeem op te nemen of Paulmann-lampen in systemen van andere fabrikanten te integreren. Paulmann levert Dialux-gegevens voor lichtplanners.

Downlight Comfort

Voor toepassingen in openbare ruimtes zoals trappen, gangen, foyers, keukens of vochtige ruimtes zijn de armaturen uit de serie Downlight van Ledvance een geschikte oplossing. De Downlight Comfort-modellen bestaan uit een hoogwaardige aluminium behuizing en bieden de gebruiker voorafgaand aan de installatie de mogelijkheid met behulp van een DIP-schakelaar te kiezen tussen de lichtkleuren warmwit (3.000 K), daglicht (4.000 K) of koelwit (5.700 K). De variant Downlight Alu is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: de klassieke Downlight met geïntegreerd voorschakelapparaat of de Downlight Slim met externe driver en een zeer kleine inbouwdiepte. In vergelijking met TL-buizen zijn ze tot 60 procent zuiniger met energie. Downlight-lampen hebben een garantie van maximaal vijf jaar en zijn dankzij beschermingsklasse IP54 of IP44 ook geschikt voor stoffige en vochtige omgevingen.

Conrad heeft een uitgebreid assortiment schijnwerpers voor gevels van gebouwen, openbare buitenruimtes, bouwplaatsen, parkeerplaatsen of onderdoorgangen. Onder andere de LED-schijnwerpers van Ledvance, die verkrijgbaar zijn in verschillende vermogens en lichtkleuren, en varianten met bewegings- en daglichtsensoren. Ze verlichten niet alleen buitenruimtes helder en veilig, maar leveren ook decoratief, warmwit licht voor een uitnodigende sfeer. Dankzij LED-technologie kunnen gebruikers meer dan 80 procent energie besparen in vergelijking met conventionele technologieën. Hoge kwaliteit in ontwerp, materialen en afwerking maken een eenvoudige installatie mogelijk, waarbij het benodigde montagemateriaal volledig bij de levering is inbegrepen. De schijnwerpers zijn robuust en weersbestendig dankzij de beschermingsklasse tot IP65. 

Ook interessant