Zoeken
Menu
Bespaar op verlichting met een lichtsturingssysteem Foto: Shutterstock

Op verlichting kan fors worden bespaard. Volgens het bedrijf Eleqtron bepaalt verlichting voor 40 procent de hoogte van de energierekening. Zeker bij grotere gebouwen, kan dat bedrag hoog oplopen. Door gebruik te maken van een lichtsturingssysteem, of ook wel lichtmanagementsysteem genoemd, kunnen energie en kosten worden bespaard.

Eleqtron is gespecialiseerd in zulke lichtmanagementsysteem. “Samen met onze leverancier CP Electronics werken wij met Rapid lichtsturingen, waarmee wij maatwerkoplossingen voor u kunnen engineeren en configureren”, legt Eleqtron uit op hun website. Het bedrijf gebruikt daarbij het Qneqt programma aan aanwezigheidsmelders en oplossingen op het gebied van stekerbare verbindingen voor een efficiënt en compleet systeem dat kostenbesparend werkt.  

Lees ook: Stekerbaar installeren minimaliseert faalkosten

Project op maat

De systemen die het bedrijf levert, worden op maat gemaakt waarbij het geen probleem is om verlichting en zonwering aan te sturen of om het licht in een vergaderzaal te regelen. Daarnaast wordt ook het onderhoud geregeld na het installeren van het systeem. 

Wil je meer weten over de producten en diensten van Eleqtron, kijk dan op hun profielpagina.  


Ook interessant