Zoeken
Menu
Smart city verlichting maakt kunstwerken van wolkenkrabbers Beeld: Philips Lighting

In de Chinese stad Ningbo zijn 37 gebouwen langs een 9,2 kilometer lange weg verlicht met LED verlichting van Philips Lighting. De 2000 Philips Color Kinetics-armaturen worden realtime gemonitord en beheerd met slimme software.

Het project heeft als doel het stimuleren van het culturele erfgoed van de stad en het bevorderen van commerciële activiteiten en toerisme in de stad. Philips Lighting wil zich bovendien hiermee ook profileren als hét verlichtingsbedrijf op het gebied van het Internet of Things.

Energiezuinige verlichtings- en besturingssoftware

Er zijn bijna 2000 Philips Color Kinetics-armaturen gebruikt om de 9,2 kilometer lange Zhongshan Road te verlichten. Het nieuwe verlichtingssysteem wordt beheerd door Philips ActiveSite-software. De verlichting accentueert de architectonische kenmerken van de gebouwen en creëert prachtige nachtelijke scènes in het zakelijke district van de stad en het centrale plein in Ningbo.

Het ontwerp is afkomstig van Toryo International Lighting Design Center and Huazhang Lighting Design. Ontwerper Dongliang Xu: “Het verlichtingsontwerp van het Zhongshan Road-project bestaat uit een krachtige mix van architecturale verlichting. Philips Lighting heeft ons ontwerpconcept tot leven gebracht door middel van hoogwaardige, energiezuinige verlichtings- en besturingssoftware waarmee alles op afstand kan worden gemonitord en geregeld.”

Energiebesparing van 30 tot 40%

Het Philips ActiveSite-lichtbeheersysteem zorgt ervoor dat de verlichting vlekkeloos verloopt met dashboards voor realtime bewaking, regeling en beheer van individuele verlichtingsarmaturen. Het maakt het ook mogelijk om een energiebesparing van 30 tot 40% te realiseren in vergelijking met de vorige gebruikte verlichting.

Philips Lighting wil steden en klanten helpen bij het efficiënter verlichten van monumenten met geavanceerde verlichtingssystemen en -services die passen bij het ontwerp, energieverbruik verminderen en bedrijfskosten verlagen. De Color Kinetics LED-verlichtingsarmaturen zijn al geïnstalleerd in meer dan 50.000 projecten over de hele wereld. Het Zhongshan Road-project is hiervan het grootste verlichtingsproject in China. 

Ook interessant