Zoeken
Menu
Oude buizen vervangen voor LED zorgt voor besparing Foto: persbericht Osram

Een negentig procent besparing op elektriciteit door T8 buizen te vervangen voor de SubstiTUBE Connected. Deze led-vervanger werd onlangs geïntroduceerd door Ledvance, een volle dochteronderneming van Osram.

Het bedrijf brengt op kort termijn de huidige SubstiTUBE portfolio op de markt: de SubstiTUBE T8 Connected. Deze nieuwe lampen moeten de traditionele fluorescentielampen vervangen. Voor het vervangen van T5 buizen is de SubstiTUBE range de led-vervanger. Uitgevoerd in glas.

Bespaar energie

Ledvance wil graag bijdragen aan een grotere elektriciteitsbesparing: “Tot voor kort was er een besparing mogelijk tot 69% ten opzichte van applicaties met traditionele T8 buizen. Met de komst van de SubstiTUBE T8 Connected is dit percentage gegroeid tot 90%.”

50 buizen

Er kunnen tot 50 van deze led-buizen, die een ingebouwde ZigBee chip bevatten, draadloos worden aangesloten op een speciale sensor. Daarbij zijn er drie versies van de sensor die dag(licht) en beweging detecteren. Hierdoor kan het licht worden terug geregeld naar 20 of zelfs 0 procent. De lampen zijn verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 4.000 of 6.500 Kelvin.

Vervanger van T5-buizen

Ook T5-buizen krijgen een led-vervanger. “Dit SubstiTUBE model is voorzien van een buis van echt glas met een lengte van een traditionele 80W of 49W T5 lamp. Deze vervanger is verkrijgbaar als "Advanced UO" met maximaal 5.600 lumen voor hoge ruimtes.” Daarbij kunnen deze lampen worden gebruikt voor hallen, fabrieken of ruimtes met maximaal 3.920 lumen voor standaard hoogtes zoals in kantoren.

Terugverdientijd

“Door simpelweg de lichtbronnen te vervangen, kan het elektriciteitsverbruik worden verminderd tot 50% ten opzichte van toepassingen met traditionele T5 buizen. De terugverdienperiode is in de meeste gevallen korter dan twee jaar.” Daarbij kunnen de led-buizen worden vervangen zonder nieuwe bedrading: Plug&Play. Keurmerken blijven daarbij gelden. “De lampen kunnen veilig gemonteerd worden door de speciale veiligheidsschakelaar volgens IEC 62776.”

Ook interessant