Zoeken
Menu
Nieuwe ledlamp is draadloos te besturen via Thread Network Foto: Shutterstock

Met de algehele opkomst van smart home-applicaties kan verlichting uiteraard niet achterblijven. Slimme verlichtingsoplossingen vinden dan ook steeds vaker hun weg naar de Nederlandse huishoudens. Osram speelt hierop in met de intelligente lampen en armaturen van de Lightify-serie. De nieuwste toevoeging? De eerste ledlamp die wordt bestuurd via het Thread Network protocol.

Osram presenteerde het prototype van deze innovatie voor het eerst op de Consumer Electronic Show in Las Vegas.

“We zijn trots om dit prototype te presenteren. Het is naar alle waarschijnlijkheid ‘s werelds eerste ledlamp die draadloos kan worden bestuurd via het Thread Network protocol, vanaf welke locatie dan ook”, zegt Timon Rupp, verantwoordelijk voor het Lightify IoT (Internet of Things) platform bij Osram. “We zijn overtuigd van het principe van open standaarden, wat onze klanten de grootst mogelijke keuze biedt, in combinatie met Smart home toepassingen. In de nabije toekomst kan Thread hierin een zeer belangrijke rol gaan spelen.”

Open Thread

Open Thread is een open standaard protocol, ontworpen om honderden smart home apparaten veilig en eenvoudig aan elkaar te verbinden via de cloud. Het doel van de Thread-groep is om Thread de basis te maken voor Internet of Things.

Osram speelt hierop in met haar Lightify-serie, waarvan de eerste lamp nu dus ook compatibel is met het Open Thread protocol. Het Lightify systeem kan worden geïntegreerd in een bestaand WLAN en bestuurd via de app op een smartphone of tablet. Via dit, op afstand bestuurbare, systeem hebben gebruikers de controle over de helderheid, de implementatie van timers en kunnen ze lichtscènes programmeren en oproepen. Ook is het mogelijk om de kleurtemperatuur te controleren of de lichtkleuren te variëren, afhankelijk van welk type lamp wordt gebruikt.

Ook interessant