Zoeken
Menu
Ledvance hangt nieuw hoofdkantoor vol met eigen lichtoplossingen

Ledvance, ooit onderdeel van Osram, heeft het nieuwe hoofdkantoor van de Benelux in Capelle a/d IJssel helemaal volgehangen met Ledvance armaturen, Dali lichtmanagementsystemen, Ledvance noodverlichting en Ledvance Smart+. Het nieuwe onderkomen biedt naast een kantoorgedeelte ook onderdak aan het Ledvance Training Lab.

Het TRAINING:LAB is een ruimte die is ontwikkeld om trainingen en vergaderingen te organiseren voor groepen tot 35 personen. TRAINING:LAB is ingericht volgens de Ledvance huisstijl en bevat naast de presentatie van LED lichtbronnen, multifunctionele plafondeilanden met Ledvance armaturen voor Office, Shop, Outdoor, Industry, Home en Hospitality. Het lichtmanagement in deze ruimte wordt geregeld met een Dali PRO systeem, dat te bedienen is met een tablet of smartphone.

Functionele armaturen

Bij de entree hangen Edition 1906 PenduLum Pro GOLD armaturen met Ledvance Smart+ Bluetooth LED lampen voor een sfeervolle ontvangst. Op de begane grond zijn Ledvance Emergency verlichtingsarmaturen zoals de EM Sign HB en de EM Sign recessed geïnstalleerd. In de trappenhuizen, entree en toiletgroepen zijn diverse functionele armaturen toegepast waar-onder Downlight ALU, Downlight Comfort en Surface IK10, maar ook de LUNIVE Arc en PLANON Frameless. De vergaderruimte en de flexruimte zijn voorzien van Panel 600 MP DALI UGR < 19, Tracklight Spot en Downlight DALI EM armaturen, met als werkplekverlichting de In-diviLED® DALI D/I 1.200.  

De opslagruimte wordt verlicht met een TruSys® DALI lichtlijnsysteem, in combinatie met High Bay DALI. Deze installatie wordt aangestuurd met een Bluetooth lichtmanagementsysteem.

Flexibele verlichting voor de werkplekken

Op de 1e etage van de nieuwe Ledvance locatie bevinden zich de werkplekken van de kantoormedewerkers van Ledvance. Ook hier is gebruik gemaakt van Ledvance DALI Panel UGR < 19 & Downlight armaturen, aangestuurd met een DALI PRO lichtmanagementsysteem. Dit systeem is programmeerbaar en regelbaar met een tablet of smartphone. De armaturen die in deze ruimte zijn toegepast, zijn Ledvance Panel 600 DALI UGR < 19, gecombineerd met de Ledvance Downlight DALI in 3.000K. De vergaderruimte is voorzien van de nieuwe Indivi-LED® Panel DALI UGR < 16 armaturen in 4.000K. In de kantoren zijn gependelde IndiviLED® D/I DALI armaturen toegepast boven de werkplekken in 3.000K voor een optimale uitlichting van bureaus met beeldschermen. Voor de accentverlichting en contouren zijn de Ledvance Trackspot Compact & Zoom DIM, de Ledvance Spot Multi (DALI) en de Ledvance Spot Square / Round (DALI) toegepast. Uitgangen en vluchtwegen zijn herkenbaar gemaakt met de Ledvance noodverlichtingsarmaturen (Downlight en Emergency Exit Sign).  

Alles is vakkundig geïnstalleerd door W&L Electrotechniek.

Ook interessant