Zoeken
Menu
LEDVANCE breidt SubstiTUBE-familie uit met 2 slimme led-buizen

LEDVANCE breidt zijn lampenportfolio SubstiTUBE uit met 2 slimme led-buizen: de tweede generatie SubstiTUBE T8 Connected en de SubstiTUBE T8 Motion Sensor.

In combinatie met de nieuwe generatie Connected Sensors van LEDVANCE, maakt T8 Connected G2 draadloos lichtmanagement mogelijk via ZigBee 3.0. De T8 Motion Sensor heeft een ingebouwde microgolfsensor. De led-buizen zijn gemaakt van glas, waardoor ze niet buigen; een speciale PET-laag zorgt voor splinterbescherming.

Upgrade

De SubstiTUBE T8 Connected G2 led-buis is een upgrade van de reeds bestaande T8 SubstiTUBE Connected en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in parkeergarages met meerdere ingangen, fabrieken, magazijnen en gangen. Omdat zowel de sensoren als de SubstiTUBE led-buizen communiceren via de standaard ZigBee 3.0, kunnen grote groepen tot maximaal 200 apparaten zowel led-buizen als sensoren draadloos worden aangestuurd om aanwezigheidsdetectie en geautomatiseerde verlichting uit te breiden naar grote gebieden. Sensoren op verschillende ingangen en uitgangen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de buizen automatisch synchroon aangaan wanneer iemand via een van de ingangen de parkeergarage binnenkomt. De SubstiTUBE Connected is daarmee geschikt voor de specifieke verlichtingseisen in parkeergarages. Dankzij zonaal dimmen en aanwezigheids- en daglichtdetectie maakt het intelligente systeem van de nieuwe SubstiTUBE Connected en sensoren meer energiebesparing mogelijk vergeleken met conventionele fluorescentielampen.

2 versies

De LEDVANCE Connected Sensors zijn verkrijgbaar in 2 versies voor verschillende installatiehoogten: LB (Low Bay) voor hoogten tot 4 meter en HB (High Bay) voor hoogten vanaf 4 tot 14 meter.

De nieuwe SubstiTUBE T8 Motion Sensor dient als een snelle, eenvoudige en veilige vervanger van fluorescentiebuizen zonder het conventionele voorschakelapparaat opnieuw te moeten bedraden. Bovendien is de led-buis uitgerust met een geïntegreerde microgolfsensor met bewegingsdetectie. De sensor werkt op 5.8 gigahertz en is dankzij de gebruikte microgolftechnologie ook geschikt voor gesloten armaturen, zoals de LEDVANCE Damp Proof Empty. Als de sensor gedurende 5 minuten geen beweging detecteert, wordt de led-buis automatisch gedimd van 100 naar 20 procent lichtopbrengst. Na nog eens 2 minuten zonder beweging, schakelt de SubstiTUBE T8 Motion Sensor volledig uit – maar zonder enig verlies van gebruikscomfort, omdat de led-lamp meteen weer inschakelt bij de minste beweging. De detectieradius voor bewegingen is afhankelijk van de installatiehoogte van de led-buis. De sensor kan bewegingen detecteren binnen een straal van maximaal 5 meter. Dankzij bewegingsdetectie is de led-buis ook geschikt voor toepassingen in opslagruimten, gangen, wandelpaden of trappenhuizen en parkeergarages.

Ook interessant