Zoeken
Menu
Installateur kan goede sier maken met hoogwaardige LED-armaturen van Discountlight Tekst: Mari van Lieshout, Comtekst, Beeld: Discountlight

De E-installateur kan voor zijn opdrachtgevers een enorme besparing realiseren door traditionele TL-armaturen te vervangen door LED. Zijn opdrachtgevers zullen aanvankelijk wellicht aarzelen in verband met de investering, maar dankzij het lage energiegebruik en de lange levensduur is de terugverdientijd kort. Discountlight biedt de installateur dankzij grootschalige inkoop en samenwerking met internationaal opererende groothandels hoogwaardige LED-armaturen en componenten tegen zeer concurrerende prijzen. En niet onbelangrijk: onmiddellijk geleverd.

Nee, een dozenschuiver mag Discountlight bepaald niet worden genoemd. 'Natuurlijk is het als groothandel onze eerste taak en verantwoordelijkheid te zorgen dat de installateur nooit, maar dan ook nooit hoeft mis te grijpen. Maar daarnaast staan we onze klanten met talloze andere diensten bij, zegt general manager Carolien Ansems. 'Zoals de dienstverlening op het gebied van advisering en ontwerp. 'Ik zeg het vaker: Het is in het belang van de hele keten dat onze installateurs goed presteren. We willen dat onze afnemers bij hun klanten topwerk afleveren. Discountlight helpt hen met de juiste adviezen. Voor installateurs die niet of minder bekend zijn met het maken van een goed ontwerp hebben we een lichtarchitect in dienst. En we willen ook dat onze klanten in staat zijn om concurrerend te werken. Daar horen producten bij die naast installatiegemak ook worden gekenmerkt door topkwaliteit.'

Vervanging

Tegen die achtergrond is het logisch dat Discountlight  Noxion- producten als de Pronox Waterproof IP65 V2.0 armatuur en de Avant LED Tube T8 Extreme UO in haar assortiment heeft. De Noxion LED Poseidon Pronox Waterproof IP65 V2.0 armatuur is ontwikkeld voor vervanging van traditionele fluorescerende armaturen. Ansems: 'Het is een hele mooie innovatie van Noxion want de Poseidon V2.0 levert maar liefst tot 50 procent energiebesparing dankzij het hoge rendement van maximaal 140 lumen per watt. Installateurs die TL-armaturen vervangen door de Poseidon LED-armatuur, realiseren voor hun klanten enorme besparingen. Niet alleen op energie maar beslist ook op onderhoudskosten. Kortom, een korte terugverdientijd. Daarnaast heeft de armatuur IP65- en IK08-classificaties en kan daarmee zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, ideaal voor toepassing in natte en/of stoffige ruimtes. Onze installateurs gebruiken deze armaturen daarom graag in magazijnen, maar ook op parkeerterreinen of in tunnels.'

De Poseidon-serie is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 600 mm, 1200 mm en 1500 mm, met een vermogen van 18 W tot 65 W. Optioneel zijn componenten zoals noodmodule, DALI of bewegingssensor.

Nano kunststof

De andere interessante Noxion-ontwikkeling betreft de Avant LED Tube T8 Extreme UO (EM / Direct). Het is  een uitstekend retrofit-product voor fluorescentielampen en biedt een hoog rendement tot 150 lumen per watt. In vergelijking met conventionele buizen levert de toepassing een besparing van minstens 50 procent. Extra onderhoudskosten kunnen worden verlaagd bij het overschakelen van fluorescerend naar LED, dankzij de lange levensduur van 50.000 uur. Een opvallende innovatie is de toepassing van een nieuw nano-kunststof dat in vergelijking met gewone glazen buizen niet alleen sterker is maar ook voor een betere lichtopbrengst en warmteafvoer zorgt.

De Avant LED Tube T8 Extreme UO kan worden gebruikt met zowel elektromagnetisch voorschakelapparaat als directe netspanning en wordt geleverd met een T8 LED-starter voor installatie. Ook voor deze lamp levert Noxion levert optioneel volledige pakketoplossingen met LED T8 Batten Click, LED T8 Batten Click Reflector of LED Waterproof Housing Fixtures. De buis is verkrijgbaar als 18W, 36W en 58W vervanging in 3000K, 4000K en 6500Ken in drie verschillende lengtes: 600 mm, 1200 mm en 1500 mm.

Perfecte vervanger

'Dezelfde mooie prestaties gelden eveneens voor de Noxion Avant LEDtube T5 Extreme HO Direct,' zegt Ansems. 'De lamp heeft bewezen een perfecte vervanger te zijn voor T5 TL-buizen. Door de TL-buis te vervangen en de originele ballast te verwijderen, wordt niet alleen de helft energie bespaard maar tevens extra energie door de verwijdering van de ballast.' Overigens is de Avant LEDtube T5 Extreme HO Direct zoals de naam al aangeeft alleen te gebruiken op directe netspanning (220-240V) en verkrijgbaar als een vervanging van 54W en 49W in 3000K, 4000K en 6500K. 

Grootschalige inkoop

De LED-technologie is een fantastische ontwikkeling, maar zo wil Ansems best erkennen, een hoogwaardig LED-product is niet goedkoop. Bij Discountlight gaan we voor niet minder dan topkwaliteit en Noxion biedt dat. Daarom kan bij grote projecten de prijs daarom aardig oplopen. Wij kunnen door grootschalige inkoop en samenwerking met internationaal opererende groothandels onze producten tegen uiterst concurrerende prijzen aanbieden. Zo heeft de installateur nog een mooie marge. En waar zelfs A-merken niet verder willen gaan dan een garantieperiode van drie jaar, garanderen wij op al onze Noxion producten een ongestoorde werking van zeven jaar.'

Verlichtingsgroothandel Discountlight is gevestigd in Helmond. Het assortiment lichtbronnen van Discountlight bestaat naast het huismerk Noxion uit Philips en Osram. Daarnaast heeft de groothandel een ongekend assortiment componenten van uitsluitend A-merken op voorraad. Het magazijn telt maar liefst 10.000 m2.De installateur zal bij Discountlight nooit misgrijpen.

Ook interessant