Zoeken
Menu
Discountlight in 14 jaar uitgegroeid tot expert op lichtgebied

Met Noxion (‘A-kwaliteit voor een scherpe prijs’) timmert Discountlight behoorlijk aan de weg in verlichtingsland. De groothandel in verlichtingsoplossingen is 14 jaar geleden voortgekomen uit het bedrijf Delta Pro Lighting (DPL) met de bedoeling om inkoopvoordeel te kunnen bieden aan installateurs. Daar waar DPL zich vooral richtte op de retail, werd met Discountlight juist de installatiemarkt bediend.

Het bedrijf groeide sinds 2006 uit van een tweemansbedrijf tot een grote speler in verlichtingsoplossingen. Het bedrijf telt ondertussen 19 personeelsleden in de vestiging in Helmond en nog 9 medewerkers in een Franse vestiging waarmee zowel de Franse als de Waalse markt wordt bestreken.

Discountlight kan - omdat het onderdeel uitmaakt van moederconcern World Wide Lighting, dat actief is in 15 landen en 24 webshops heeft - alle producten in bulk inkopen. Hierdoor kunnen ze de top merken voor de laagst mogelijke prijs aanbieden. Maar misschien nog wel belangrijker dan de hoogwaardige producten voor een lage prijs is de uitgebreide service die ze installateurs kunnen bieden, waaronder het maken van een lichtplan. De medewerkers van Discountlight beschikken, door hun jarenlange ervaring, over veel deskundigheid en ze kunnen klanten op zo’n beetje alle vlakken ondersteunen. Dat blijkt ook een belangrijke reden waarom klanten vaak weer bij het bedrijf uit Helmond terugkomen. 

[tekst loopt door onder de foto]

Mijlpalen

Discountlight kende in het 14-jarig bestaan verschillende mijlpalen. De overstap naar led-verlichting was er één, maar ook de uitbreiding naar Frankrijk in 2015. En het feit dat ze in 2014 zijn begonnen met de verkoop van armaturen in plaats van lichtbronnen alleen. Daar was vanuit installateurs heel veel vraag naar.

Samen met Spie en Van Dorp Installaties verzorgde Discountlight de verlichting van het gebouw van de TU Delft in 2018, ook het World Fashion Center in Amsterdam in 2019 verzorgden ze in samenwerking met Van Vuuren Elektrotechniek b.v. In datzelfde jaar werkten ze samen met Kanters Elektro aan het hoofdkantoor van FonQ op Lageweide in Utrecht, ook met Van Eck Elektro b.v. werken ze momenteel aan de renovatie van TNO.

Expert

Met de 14 jaar ervaring is Discountlight expert op het gebied van energiezuinige en kostenbesparende lichtoplossingen. Omdat installateurs een duidelijke voorkeur voor A-merken hebben, heeft Discountlight standaard Philips en LEDVANCE in het assortiment opgenomen. Met Noxion leveren ze A-kwaliteit tegen een scherpe prijs. Uiteindelijk hoopt Discountlight de grootste leverancier van lichtoplossingen in de Benelux te worden. Niet alleen doordat ze de goedkoopste zijn en blijven, maar ook omdat het bedrijf zich daadwerkelijk onderscheidt door persoonlijke aandacht voor de klant.

Ook interessant