Zoeken
Menu
Armaturen voor zeer vochtige ruimtes Tekst: Armand Landman; Foto: Noxion

Met de Noxion Poseidon Pronox v2.0 voegt Discountlight een serie armaturen aan het assortiment toe die zeer geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals parkeerterreinen of tunnels. Bovendien is de verlichting bijna onbreekbaar, zo belooft fabrikant Noxion.

De Helmondse groothandel Discountlight beveelt de Noxion Poseidon Pronox v2.0 vooral aan op plekken waar de verlichting echt waterdicht moet zijn. Deze armatuur heeft een zeer hoge IP-waarde, namelijk IP65. Die waarde geeft aan hoe goed een lamp tegen water en stof bestand is. Deze armaturen kun je dus zonder zorgen op vochtige plekken installeren. En dankzij een zeer robuuste behuizing is de Poseidon praktisch onbreekbaar. 

De Noxion Poseidon Pronox v2.0 is te gebruiken als vervanging voor traditionele fluorescerende armaturen. De lamp genereert tot 50 procent energiebesparing dankzij het hoge rendement van maximaal 140 lumen per watt. 

De Poseidon-serie is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 600 mm, 1200 mm en 1500 mm, met een vermogen van 18 W tot 65 W. De semi-transparante prisma diffusor zorgt voor een comfortabele lichtweergave. Optionele componenten zoals noodmodule, DALI of bewegingssensor zijn ook verkrijgbaar. Met dit waterdicht armatuur ben je verzekerd van héél veel licht. Vanwege de hoge lichtopbrengst is dit armatuur geschikt om op hoge plekken te hangen. Hierbij kun je denken aan stallen, magazijnen, productieruimtes of op een buitenterrein. 

Doorvoerbedrading

Om meerdere armaturen achterelkaar te plaatsen hoef je geen ingewikkelde constructies te bedenken. De Noxion Poseidon v2.0 is uitgerust met doorvoerbedrading. Zo kun je meerdere exemplaren achter elkaar in één lange rij  aansluiten. Met een snoer en een adereindhuls koppel je vervolgens de armaturen aan elkaar. Elk armatuur is overigens uitgerust met een losse driver.  

Verlichtingsgroothandel Discountlight is gevestigd in Helmond. Het assortiment lichtbronnen van Discountlight bestaat naast het huismerk Noxion uit Philips en Osram. Daarnaast heeft de groothandel een ongekend assortiment componenten van uitsluitend A-merken op voorraad. Het magazijn telt maar liefst 10.000 m2. De installateur zal bij Discountlight nooit misgrijpen.

Ook interessant