Zoeken
Menu

Veel mensen associëren ledverlichting nog altijd met kil, wit licht dat zeker niet geschikt is om sfeer te creëren. De komst van de zogeheten moodspot maakt duidelijk dat dit inmiddels een achterhaalde gedachte is. Ledverlichting blijkt wel degelijk te kunnen zorgen voor sfeer.

Veel mensen associëren ledverlichting nog altijd met kil, wit licht dat zeker niet geschikt is om sfeer te creëren. De komst van de zogeheten moodspot maakt duidelijk dat dit inmiddels een achterhaalde gedachte is. Ledverlichting blijkt wel degelijk te kunnen zorgen voor sfeer.

De naam moodspot geeft in feite al de belangrijkste kwaliteit van deze ledspot aan: mood betekent immers stemming en de moodspot draagt beslist bij aan de stemming! In tegenstelling tot wat veel mensen vandaag de dag nog steeds denken, kan led meer dan op een koele, witte manier verlichten. Met de juiste afstelling van licht en kleur heeft led zeker ook de potentie een passende sfeer te creëren. De moodspot is daarvan het tastbare bewijs.

Groot kleurbereik

De moodspot is een ledspot met een smalle lichtbundel die gekenmerkt wordt door regelbaarheid van dimstand en kleurtoon. De moodspot is de belichaming van de doorontwikkeling van de ledtechnologie. Deze spot kan op - de voor led kenmerkende - efficiënte wijze uitzonderlijk warm licht genereren. De kleurtinten zijn aan te passen van neutraal wit (4000K) tot zeer warm wit (1200K). Dit komt overeen met het kleurbereik en van een dimbare halogeenlamp.

Dit grote bereik en de volledige (vloeiende) dimbaarheid maken de moodspot de ideale verlichting voor locaties en situaties waar het creëren van de juiste sfeer prioriteit heeft. Door te spelen met de variabele kleurtemperatuur, kan de beleving van een ruimte op ieder moment worden aangepast. Zo kan de sfeer in een ruimte worden veranderd van helder en functioneel verlicht naar een warme, intieme ambiance.

Moodspot als de ambiance telt

Bijzonder aan de moodspot is dat kleurtoon en kleurintensiteit afzonderlijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kan ledverlichting nu een ambiance creëren die eerder uitsluitend verkregen kon worden met kaarslicht, dimbare halogeenverlichting of de gloeilamp. Dit maakt ledverlichting ineens aanzienlijk interessanter voor locaties waar de ambiance van doorslaggevend belang is.

Neem nu de beleving van de gasten van een hotel. Een aantrekkelijk verlichte receptie trekt de aandacht van passanten die op zoek zijn naar een hotelkamer. De juiste verlichting in de lobby bepaalt of de gast zich welkom voelt. Aangename verlichting in de bar of het restaurant maakt dat de gast zich thuis voelt. Toegepast in de hotelkamers zorgt de moodspot voor functionele verlichting voor het personeel, terwijl gasten hun eigen sfeer kunnen creëren. De moodspot maakt het mogelijk om ook met ledverlichting op ieder moment de juiste sfeer te scheppen. Zo kan de gebruiker profiteren van alle voordelen van led zonder concessies te doen aan de uitstraling.

De moodspot zorgt voor een passende sfeer in iedere situatie. Dit wordt bewezen door het feit dat in het AFAS Circustheater in Den Haag onlangs honderd moodspots werden geïnstalleerd in de grote zaal. Deze zaal biedt plaats aan ruim 1800 mensen en was en is hét podium voor vele grote theaterproducties. Vanzelfsprekend stelt dit gerenommeerde theater de hoogst denkbare eisen aan verlichting als het gaat om het creëren van sfeer: eisen waar de moodspot zonder meer aan voldoet.

Verkrijgbaar via Moodspot

Ook interessant