Zoeken
Menu
Slimme dimmer geschikt voor alle spaar- en ledlampen Foto: website Eaton

Eaton brengt een nieuwe dimmer op de markt, geschikt voor alle soorten spaar- en ledlampen. De xComfort Smart Dimmer kan elk type lamp, waaronder ledlampen met een laag vermogen, op een vloeiende manier (traploos) dimmen, zonder flikkering of flitsen.

Eaton: 'Momenteel worden veel bestaande lampen vervangen door een veel zuinigere ledlamp. Hierdoor kan er op eenvoudige wijze veel energie bespaard worden in een woning. De praktijk heeft echter ook uitgewezen dat dit leidt tot grote problemen met de reeds bestaande dimmers. Om probleemloos met deze verandering om te gaan heeft Eaton de universele xComfort Smart Dimmer ontwikkeld. De universele xComfort Smart Dimmer dimt geheel traploos gloei-, halogeen-, spaar- en ledlampen vanaf 0W.'

Eaton claimt daarnaast dat de dimmers geen geluid maken en dat zelfs de kleinste ledlampen niet nagloeien wanneer het licht uitgeschakeld wordt. De dimmer biedt een vloeiende regeling over het maximale helderheidsbereik en maakt gebruik van energie-efficiënte technologie.

De dimmer is, door de geringe inbouwdiepte, gemakkelijk te monteren. Hak- en breekwerk is derhalve niet nodig. De dimmer is vervolgens met tablet of smartphone te besturen.


Ook interessant