Zoeken
Menu
​Emberlight: maak van elke lamp een slimme lamp Foto: persbericht Emberlight

De Emberlight: een fitting die elk type lamp automatisch slim maakt. Het innovatieve idee bleek een hit op Indiegogo.com en haalde maar liefst 322.000 dollar op.

Het idee is simpel: je draait de Emberlight-fitting in een traditionele fitting. Elke lamp die je er vervolgens in draait, wordt automatisch een slimme lamp en heeft ineens veel meer functies, te besturen met je smartphone.

Ochtendalarm

Zo kan de lamp bijvoorbeeld afgesteld worden op je ochtendalarm, zodat je slaapkamer verlicht wordt wanneer je wakker wordt. Daarnaast zijn de lampen zo in te stellen dat ze aanspringen wanneer je een kamer binnen loopt. Dit is mogelijk omdat de Emberlights zowel verbonden zijn met Bluetooth als Wifi. Wanneer je met je smartphone de kamer inloopt, herkent de Emberlight dus je Bluetooth-signaal. Wanneer je de kamer verlaat, schakelt hij automatisch over op het wifi-netwerk, zodat je ook buiten de deur je verlichting kunt aansturen.

Emberlights worden bestuurd met een app op je smartphone. Ook dit zorgt voor een legio aan mogelijkheden. Zo kan je je verlichting vanuit elke locatie aan of uit doen, bijvoorbeeld als je in bed ligt. Daarnaast krijg je een notificatie als je je lichten aan hebt laten staan, zodat je ze alsnog uit kan doen wanneer je al buiten de deur bent.

Prijzig

Goedkoop is de Emberlight helaas niet. De verwachting is dat hij ongeveer 50 dollar gaat kosten. Of de Emberlight ooit op de Europese markt komt, is niet bekend.

Ook interessant