Zoeken
Menu
Bijna volledig te recyclen inbouwarmatuur: verpakking is behuizing

Door het metaal in het armatuur te vervangen door Solid Board, verlaagt Fagerhult de milieu-impact van het armatuurframe met 83%. Aan het einde van de levenscyclus kan meer dan 90% van Multilume Re:Think en 100% van armatuurlichaam gerecycled worden. Het armatuur is ook nog eens supersnel te installaleren.

Fagerhult producent van professionele verlichtingssystemen voor openbare ruimtes als kantoren, scholen, winkels, industrie en voor de zorg- en recreatiesector, heeft een nieuw inbouwarmatuur ontwikkeld die bijna in zijn geheel te recyclen is. De truc? De behuizing van het armatuur is ook de verpakking. 

De populaire inbouwarmatuur Multilume is nu verkrijgbaar in een bijzonder milieuvriendelijke versie. "Met Multilume Re:Think geven wij op gedurfde wijze vorm aan onze duurzaamheidsbelofte. Door het metaal in het armatuur te vervangen door Solid Board, verlagen wij de milieu-impact van het armatuurframe met 83%. Aan het einde van de levenscyclus kan meer dan 90% van Multilume Re:Think en 100% van armatuurlichaam gerecycled worden", stelt Lars Eriksson, Product en Application Manager bij Fagerhult Belysning. 


De Solid Board van de Multilume Re:Think heeft een bijzondere dubbelfunctie waardoor de hoeveelheid afval 32% kleiner is. Eriksson,  legt uit: "Het armatuurlichaam is gelijk aan de verpakking - geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie blijft alleen recyclebaar Solid Board over."

Door de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de doos te printen bespaart Fagerhult op jaarbasis ook nog eens 400.000 vellen A4-papier. De toepassing van Solid Board zorgt ervoor dat het armatuur 32% lichter is. 

Het armatuur is klaar om te installeren. Dankzij de Solid Board cover blijft het armatuur tijdens het monteren stofvrij. Overige kenmerken van de Multilume Re:Think zijn vergelijkbaar met die van een standaardarmatuur: eenvoudige installatie, snelle aansluitingen, innovatieve lichttechnologie en geïntegreerde Organic Response-sensoren.

De ontwikkeling van de Multilume Re:Think komt voort uit onze duurzaamheidsbelofte om producten te ontwikkelen die voor minimaal 80% uit hernieuwbare of recyclebare materialen bestaan. Daniel Gothammar, Range Director bij Fagerhult Belysning voegt hieraan toe: "Voor de ontwikkeling van Multilume Re:Think moesten we iets nieuws proberen, zonder concessies te doen aan veiligheid, kwaliteit of functie. Hiermee bewijzen wij dat verandering mogelijk is."

Ook interessant