Zoeken
Menu

Gaat het om de inrichting van een gebouw, dan is goede verlichting een belangrijk aandachtspunt. Ook de aanduiding van vluchtroutes hoort daarbij; in noodsituaties kan deze immers van levensbelang zijn! Wilt u niet alleen voor uw verlichting, maar ook voor uw noodverlichting duurzame keuzes maken, dan kan dat met led noodverlichting.

Vanzelfsprekend is goede verlichting van groot belang, in welk pand dan ook. In een bedrijfspand maakt de juiste verlichting het mogelijk dat iedere ruimte efficiënt, prettig en veilig gebruikt kan worden. Als het gaat om verlichting, komt ook noodverlichting in beeld. Hierbij valt te denken aan vluchtrouteverlichting en vluchtrouteaanduiding. Het is van essentieel belang om hier de nodige aandacht aan te besteden; in noodsituaties kan noodverlichting immers levens redden! Bovendien is in Nederland ieder bedrijf wettelijk verplicht noodverlichting te hebben én op de juiste wijze te onderhouden.

Veel organisaties hebben tegenwoordig oog voor het energieverbruik en de duurzaamheid van hun bedrijfsprocessen. De led-technologie heeft op veel plaatsen dan ook haar intrede gedaan. Zeker als het gaat om noodverlichting is led noodverlichting een zeer voor de hand liggende optie.

Energiezuinige vluchtrouteverlichting

De led-technologie maakt energiezuinige en duurzame noodverlichting haalbaar. Led noodverlichting verbruikt aanzienlijk minder stroom, waardoor er een geringer beroep op een accu wordt gedaan, of de verlichting langer blijft branden. Daarnaast heeft led noodverlichting een langere levensduur, wat als voordeel heeft dat er minder vaak onderhoud vereist is. Dit zijn belangrijke punten, aangezien het gaat om verlichting die zo optimaal en betrouwbaar mogelijk moet presteren, zodat er in noodsituaties op gerekend kan worden.

Zeker bij vluchtrouteaanduiding zijn een lange levensduur en energiezuinigheid zeer wenselijk: deze verlichting brandt namelijk volcontinu! Led noodverlichting draagt bij aan zo weinig mogelijk uitval en dus een zo veilig mogelijke situatie.

Led noodverlichting voor iedere omgeving

Zoals er in ‘gewone’ verlichting voor elk wat wils is, zo is er ook led noodverlichting te kust en te keur. Iedere (werk)omgeving stelt weer andere eisen, zowel aan de prestatie van de noodverlichting als aan de looks ervan. Zo zal in een kantooromgeving andere noodverlichting passen dan in bijvoorbeeld een industriële omgeving of een parkeergarage. In het eerste geval speelt het design wellicht ook een rol; zeker in een dergelijk omgeving is het essentieel dat de noodverlichting pas opvalt als het nodig is. In het geval van een industriële omgeving zullen mogelijk hoge eisen worden gesteld aan de performance. Denk hierbij aan zaken als temperatuurbestendigheid, slag- en krasvastheid, waterdichtheid et cetera. Ook zijn er situaties waarin het van belang is dat de led noodverlichting een dimfunctie heeft, bijvoorbeeld voor uitgaansgelegenheden als bioscopen, theaters enzovoort.

Noodverlichting presteert optimaal als het moet

Er is voor alle denkbare omstandigheden goede led noodverlichting beschikbaar; verlichting die zich mengt met de omgeving en geen onnodige aandacht trekt, maar die in een noodsituatie precies doet wat nodig is. Gezien de wettelijke verplichtingen is het voor bedrijven een noodzaak om te investeren in noodverlichting; vanzelfsprekend bent u als installateur als geen ander de specialist waarbij ze hun licht op kunnen steken als het gaat om led noodverlichting!

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten