Zoeken
Menu

DEKRA viert met een feestelijke ceremonie het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe testlaboratorium dat in aanbouw is. Het hoofdkantoor van DEKRA in Nederland – internationaal expert op het gebied van certificering en veiligheids- en prestatiemetingen – is onlangs naar businesspark IJsseloord 2 aan de rand van Arnhem verhuisd.

CEO Bert Zoetbrood: "Het bereiken van het hoogste punt is een mijlpaal in de bouw van ons nieuwe laboratorium op onze nieuwe locatie. Deze nieuwe voorzieningen sluiten nauw aan bij DEKRA's groeistrategie en zullen onze testgebieden en -capaciteit nog verder vergroten.

We hebben onze keus op IJsseloord 2 laten vallen gezien de gemakkelijke bereikbaarheid en de mogelijkheid op toekomstige uitbreiding. Bijna driehonderd van onze werknemers zijn onlangs naar ongeveer 10.000 m² aan kantoorruimte en laboratoria verhuisd, die binnenkort qua ruimte worden aangevuld met de bouw van ons nieuwe testlaboratorium van 3.700 m²."

Michiel van Wessem, wethouder gemeente Arnhem: "We zijn erg enthousiast over het feit dat DEKRA heeft besloten haar Nederlandse hoofdkantoor en laboratoria in Arnhem aan te houden, in de bouw van een nieuwe locatie investeert, en daarmee de werkgelegenheid in de regio in stand houdt. De ondernemingsdoelstellingen van DEKRA sluiten nauw aan bij ons economisch beleid, dat is toegespitst op energie en het milieu."

John de Beijer (IJsseloord 2 Holding) en Olaf Senden (bouwcombinatie IJsseloord 2: Ballast Nedam en Giesbers) voegen daaraan toe: "Het businesspark biedt momenteel onderdak aan vijftig bedrijven met in totaal 2.500 werknemers. Ons streven is om hoogwaardige voorzieningen te realiseren die het milieu zo min mogelijk belasten. Aan ons de taak om de nieuwe laboratoria turnkey op te leveren op het perceel van 8.200 m² dat DEKRA heeft aangekocht."

Bert Zoetbrood: "Dankzij deze verhuizing kunnen we adequaat inspelen op de aanhoudende ontwikkelingen op technologisch vlak en onze bedrijfsactiviteiten verder uitbreiden. Treffende voorbeelden hiervan zijn de uitbreiding van ons serviceaanbod voor het testen van batterijen, en de expansie van ons portfolio op het gebied vanautomotive testen. Om kort te gaan: klanten die producten en systemen willen laten testen en wereldwijd nieuwe markten willen ontsluiten, kunnen onbezorgd op ons blijven rekenen."

Ook interessant