Zoeken
Menu
Voorkom branddoorslag door speciale pluggen Foto: persbericht

Op het moment dat er brand uitbreekt, moet er worden voorkomen dat het vuur overslaat naar andere ruimtes. Doorvoeringen van buizen vormen daarbij een potentiële bron van de branddoorslag.

Om het doorslaan van brand te voorkomen, zijn er verschillende afdichtoplossingen mogelijk. Beele Engineering heeft onlangs het leveringsprogramma uitgebreid met een XL-uitvoering van afdichtingspluggen die het risico van overslaan moeten verkleinen.

SLIPSIL- en de DYNATITE pluggen

De SLIPSIL- en de DYNATITE-afdichtingspluggen van Beele Engineering, die nu verkrijgbaar zijn, zijn volgens het bedrijf onderscheidend door het installatiegemak en effectiviteit. De eenvoud van het installeren om buisdoorvoeringen brandwerend en gas- en rookdicht te maken, staat daarbij voorop. “Voor de gewenste brand-werendheid dienden de pluggen tot nu toe aan weerszijden van de doorvoering te worden aangebracht. Met de verlengde XL-uitvoering biedt Beele Engineering nu een oplossing waarbij kan worden volstaan met eenzijdige installatie van de plug.” De plugserie is geoptimaliseerd door de profilering zodat er minder kracht nodig is voor het aanbrengen van de pluggen.

Hoe gaat de installatie?

De SLIPSIL- en DYNATITE-afdichtingspluggen bestaan uit minimaal twee delen die worden ingevet en om de betreffende buis worden gelegd. De plugdelen worden vervolgens in de open ruimte rondom de buis geschoven. Een effectieve afdichting van de doorvoer moet het resultaat zijn. De installateur kan er voor kiezen om gebruik te maken van doorvoerbuizen van rvs, staal of kunststof die exact passen. Beele Engineering produceert deze buizen zelf om het de installateur gemakkelijk te maken. 

Ook interessant