Zoeken
Menu
Slimme fornuisknop maakt koken veiliger Foto: Shutterstock

Keukenbranden eisen nog jaarlijks veel slachtoffers. Een kleine onoplettendheid kan er voor zorgen dat er vlam in de pan raakt en ook pannen die te lang op het vuur staan, vormen een risico. De Stovebug, een slimme fornuisknop, kan bijdragen aan minder gevaarlijke situaties.

De fornuisknop van Nederlands fabrikaat geeft een waarschuwingssignaal op het moment dat pannen te lang op het vuur staan. Op die manier wordt de gebruiker bewust gemaakt van zijn of haar kookgedrag. Onvoorzichtig koken staat namelijk hoog op het lijstje van oorzaken van fatale woningbranden. Door de vergrijzing en toenemende dementie onder de Nederlandse bevolking, is bewust koken steeds belangrijker. Maar ook bij jonge gezinnen waar ook de nodige hectiek kan zijn, kan de noviteit een oplossing zijn. De slimme fornuisknop moet bijdragen aan een risicoafname.


LEES OOK: Hoge marge met de 3-in-1 kokend water kraan

Licht en geluid

De Stovebug geeft een signaal af door middel van een lichtsignalen en geluidswaarschuwingen. Wanneer de plaat geruime tijd aanstaat, zal er eerst een lichtsignaal afgeven. Na 25 minuten zal er ook een geluidsignaal worden gebruikt.

LEES OOK: Meer veiligheid door deze rookmelder

Universele toepassing

De knop is universeel en is zowel voor elektrisch kookplaten als gasfornuizen toepasbaar. De slimme veiligheidsknop vervangt de bestaande draaiknoppen en is eenvoudig aan te brengen. 

LEES OOK: Draadloze systemen verhogen brandveiligheid monumentale panden

Ook interessant