Zoeken
Menu
Luxeappartementengebouwen in Cadzand-Bad voorzien van unieke brandveiligheidssystemen

Colt International uit Cuijk realiseert overdrukinstallatie in trappenhuizen prestigieus appartementencomplex Cadzand-Bad om brandveiligheid bewoners optimaal te waarborgen.

In het Zeeuwse Cadzand-Bad, één van de meest exclusieve woonplekken aan de Nederlandse kust, wordt gebouwd aan het prestigieuze appartementencomplex de Blanke Top – The Residences met 34 riante appartementen dat vanaf juli 2020 zal worden opgeleverd. De brandveiligheidssystemen zijn van een technisch hoogwaardig afwerkingsniveau om de vluchtwegen in het appartementencomplex bij brand vrij van hitte en rook te houden. 

Rookbeheersingssysteem

Colt International uit Cuijk heeft voor het appartementencomplex een specifiek rookbeheersingssysteem ontwikkeld in de vorm van een overdrukinstallatie met een speciaal rookafvoersysteem. Dit systeem bevat tevens intelligente branddetectie en besturingssystemen. De overdrukinstallatie zorgt voor een hogere druk in het trappenhuis zodat rook en hitte, die bij brand de trappenhuizen kunnen bedreigen, worden geweerd. Op het moment dat bij het wegvluchten iemand een deur naar het trappenhuis opent, zorgt de overdrukinstallatie voor een grote luchtstroom, die is gericht van het trappenhuis af. Deze luchtstroom neemt de rook mee om te voorkomen dat de rook het trappenhuis bedreigt. 

“Hiermee wordt het grootste gevaar, namelijk rook, beheerst”, zegt Stan Veldpaus, projectadviseur brandveiligheid bij Colt International. “Deze systemen zijn bedoeld voor het rookvrij houden van de vluchtweg. Hierdoor hebben mensen voldoende zicht en garanderen we een veilige vluchtweg. Tevens draagt het systeem bij aan het rookvrij, door de brandweer, kunnen benaderen van de brandruimte.

Ook interessant