Zoeken
Menu
Nieuwe RC3 inbraakwerende automatische roldeuren zijn veiliger en energiezuiniger Bron: Boon Edam. Fotografie: Fedde de Weert - Architectuurfotografen.nl

Koninklijke Boon Edam International B.V. introduceert een update voor de populaire Tourniket-draaideur. De update omvat automatische roldeuren voor nachtafsluiting met inbraakwerendheidsklasse 3 (RC3) als onderdeel van een doeltreffend beschermingspakket.

De Tourniket-draaideur is volgens Boon Edam de meest veelzijdige tourniquetdeur in het assortiment draaideuren van het bedrijf en zorgt voor een upgrade wat betreft kwaliteit, veiligheid en beveiliging. De energiebesparende functies van de Tourniket komen neer op het handhaven van comfortniveaus door de scheiding van het binnen- en buitenklimaat. Deze functies kunnen nu perfect worden gecombineerd met de beveiliging en bescherming van bedrijfsmiddelen door te voorkomen dat indringers ongewenst toegang verkrijgen.

Flexibele inbraakbeveiliging

Boon Edam heeft een uiterst duurzame aandrijving met een automatisch vergrendelingssysteem ontwikkeld om de RC3-roldeuren met inbraakbeveiliging te completeren. De roldeuren hoeven niet handmatig gesloten of geopend te worden, maar zijn nu geautomatiseerd. Dit bespaart tijd en biedt mogelijkheden om rechtstreeks te kunnen schakelen tussen verschillende modi, zoals dag-, nacht- en beveiligde modus.

Onmiddelijke lockdown

Belangrijkste kenmerken en voordelen zijn onder meer dat je op afstand kunt schakelen tussen de bedrijfsmodi (dag-/nacht- en beveiligde modus) en dat er een onmiddellijke lockdown mogelijk is, bijvoorbeeld in het geval van protesten, rellen of terreurdreigingen. De roldeuren beschikken ook over een geautomatiseerde winterstand tijdens de uren buiten de piekperioden om, zodat er extra energie bespaard kan worden in de statische toestand van de draaideur.

Compliance gewaarborgd

De beschermingspakketten tegen manuele aanvallen van Boon Edam zijn gecertificeerd en voldoen daarmee aan de internationale normen EN1627 en EN356. In deze normen staan de voorschriften en testmethoden gespecificeerd voor inbraakwerende bouwelementen van deuren voor voetgangers, ramen, gevels, roosters en rolluiken. De positieve resultaten van deze tests zijn aantoonbaar met officiële certificaten.

De gecertificeerde RC3-roldeuren zijn per direct verkrijgbaar als optie op de Tourniket of als moderniseringspakket op reeds geïnstalleerde Tournikets. 

Ook interessant