Zoeken
Menu
Gasdetector met bluethooth biedt extra veiligheid Foto: Persbericht Honeywell

Voor de commerciële en licht industriële markt is er een nieuwe gasdetector ontwikkeld. De gasdetector wordt op de markt gebracht door Honeywell en is uitgevoerd met een Bluetoothverbinding. Gebruikers van het nieuwe product kunnen de detector eenvoudig instellen door middel van een smartphone app.

Het nieuwe product van Honeywell heeft de naam Sensepoint XCL gekregen. “De Sensepoint XCL is een vaste gasdetector met de veiligheid en naleving die u verwacht”, legt het bedrijf uit. De detector moet zorgen voor veiligheid op de werkvloer. Wanneer er een gevaarlijk niveau wordt bereikt voor specifieke gassen, waaronder koolmonoxide, ammoniak, waterstofsulfide, zuurstof- of brandbare gassen en stikstofdioxide, wordt er een melding verstuurd. De bedrijfstemperatuur is daarbij tussen de −20 tot 50 °C.

Verschillende gassen

De gassen die de detector kan registreren, zijn bewust gekozen omdat deze veelvuldig voorkomen in de commerciële en licht industriële branche. “Sensepoint XCL combineert een eenvoudige, maar robuuste mechanische behuizing met een gasdetector-app, zodat u de welbekende techniek kunt gebruiken om uw gasdetector in te stellen en te onderhouden, waardoor u snel weer aan de slag kunt”, laat Honeywell weten.

Functievoordelen

Het nieuwe product van het bedrijf heeft volgens Honeywell verschillende functies en voordelen. Zo is de bediening, installatie, ingebruikname en het onderhoud gemakkelijk te regelen via een smartphone. De detector beschikt over een integrale gaspoort waardoor moeilijk bereikbare plekken makkelijker te bereiken zijn. De Sensepoint XCL heeft een mA-lus of Modbus RTU-uitgang waarbij een relais optioneel is. Ook past het ontwerp volgens Honeywell perfect in iedere omgeving. 

Ook interessant