Zoeken
Menu
Eaton lanceert nieuwe, compacte ‘small E-stop’ noodstopknop

Powermanagementbedrijf Eaton lanceert vandaag een nieuwe serie compacte noodstopknoppen. Dankzij de optioneel verlichte ring en lens, is deze nieuwe serie volgens Eaton de meest opvallende keuze op de markt.

De nieuwe small E-stop noodstopknoppen zijn toepasbaar op bedienpanelen, touch displays, op kleinere toepassingen zoals afstandsbedieningen, of kunnen direct op een machine worden gemonteerd. Machinebouwers kunnen de knop gebruiken in nieuwe panelen, machines en afstandsbedieningen, maar kunnen hem ook achteraf inbouwen in bestaande toepassingen.

Met een diameter van 30 mm en een hoogte van 32 mm is de knop 30 procent kleiner dan de standaard noodstopknoppen en voldoet hij aan de vraag naar kleinere, slankere bedieningen. Zo is de small E-stop in de RMQ smalle behuizing te monteren, die momenteel de kleinste opbouwbehuizing in zijn soort is. Toch is de knop groot genoeg voor traditionele toepassingen. De betrouwbaarheid is gelijkwaardig aan de grotere E-stop-versies en overtreft de noodstopknopeisen voor wereldwijde goedkeuringen en certificeringen.

Ledverlichting 

De optionele ledverlichting van de nieuwe serie zorgt voor een 360°-verlichte ring en bovenkant. Zo is de noodstopknop zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving vanuit alle hoeken zichtbaar. Met behulp van een RGB-led kunnen zeven verschillende kleuren worden ingesteld. Hierdoor kunnen de knoppen worden gebruikt om de status van een machine weer te geven of om verschillende besturingsopties te visualiseren. De knop is ook beschikbaar in een zwarte uitvoering die niet kan worden gebruikt in veiligheidstoepassingen.

Geurt van Bennekom, productmanager van Eaton zegt hierover: "Human machine interfaces evolueren voortdurend, terwijl machinebedieners vragen om meer functionaliteit, gebruiksgemak en esthetiek. Bovendien is er een duidelijke trend naar duurzame bedieningspanelen die een kleinere footprint hebben en intuïtiever te gebruiken zijn. De combinatie van de small E-stop noodstopknoppen met onze vlakke XV300 HMI-panelen en andere modulaire bedienings- en signaleringsapparatuur helpt machinebouwers aan deze eisen te voldoen.”

De nieuwe small E-stop heeft een hoge schakelcapaciteit van meer dan 4 Ampère, een IP65, IP66 en IP69 beschermingsgraad en ultrasoon gelaste actuatoronderdelen voor een robuuste en duurzame constructie, ongeacht de bedrijfsomgeving.

Ook interessant