Zoeken
Menu
Beveiliging voor lineaire gelijkstroombronnen

Phoenix Contact heeft een overspanningsbeveiliging module op de markt gebracht waarmee alle gangbare DC-stroombronnen met lineaire karakteristiek beveiligd kunnen worden: de Valvetrab-SEC-DC.

Lekstroomvrij

De productfamilie bevat ook producten met 2+F-schakeling. Door de ingebouwde gasafleider zijn deze beveiligingsmodulen lekstroomvrij naar de aarde en kunnen daarom met name worden toegepast in isolerende systemen. Volgens de fabrikant zijn “de hoge prestaties en duurzaamheid slechts twee van de vele voordelen.” De apparaten onderscheiden zich door een DC-afschakelmechanisme en de visuele en mechanische weergave in iedere connector. Zonder extra voorzekering kunnen deze tot 200 A worden toegepast. De overspanningsbeveiligingsmodule wordt pas bij een overbelasting in werking gesteld. Dankzij de veilige afschakeling wordt mogelijke brandschade voorkomen.

Remote bewaking

Phoenix Contact biedt ook een potentiaalvrij meldcontact voor de remote-bewaking en een elektrische controle van iedere individuele connector met de zogenoemde Checkmaster 2. Een geïntegreerde polarisatie zorgt voor meer zekerheid en vermijdt het verwisselen van verschillende connectoren.

Ook interessant