Zoeken
Menu
Snellere processor in camera biedt betere beelden Foto: persbericht Mobotix

Veiligheidscamera’s bieden zowel particulieren als bedrijfeigenaren gemoedsrust. Mobotix komt met een uitbreiding op het gebied van binnencamera’s. Het bedrijf biedt de c26, i26, p26 en v26 aan. Deze camera’s breiden de Mx6 6MP cameralijn uit . Doordat deze camera's een snellere processor hebben maken ze twee keer zoveel beelden per seconde.

De verbeterde processor is het paradepaardje van de nieuwe serie. Bij dezelfde resolutie al voorheen werd gebruikt, kunnen de camera’s twee keer zoveel opnames per seconde verwerken. De videodata is naast MxPEG ook beschikbaar in MJPEG en H.264. Daarnaast zijn de beelden beschikbaar in verschillende resoluties. “Dankzij RTSP/multicast zijn de Mx6-camera’s ook flexibeler inzetbaar. De nieuwe modellen worden standaard geleverd met intelligente bewegingsdetectie en bieden tevens meer capaciteit voor complementaire softwareapplicaties.”

Snelle processor en H.264-ondersteuning

De nieuwe processoren, en de H.264-ondersteuning, maken het mogelijk om de frame rate aanzienlijk te verhogen. Samen met de speciale software voor intelligente bewegingsdetectie kunnen de camera’s snelle bewegingen scherper opnemen. “De Mx6-serie camera’s presteren mede beter en zijn flexibeler toepasbaar dankzij RTSP/Multicast.” Live-opnames kunnen op meerdere apparaten worden bekeken zonder een afname van de frame rate. De gebruiker kan daarbij ook kiezen voor een hoge kwaliteit MxPEG-opnames, of het standaard H.264-formaat voor videotransmissie en camera-integratie. Deze keuze is per situaties verschillend. “De Mx6-camera’s ondersteunen namelijk de basisfuncties van ONVIF, een wereldwijde open interfacestandaard. Als gevolg daarvan zijn de nieuwe camera’s zowel breder toepasbaar als makkelijker te integreren door klanten en partners.”

Verschillende typen

Mobotix verstrekt frequent software updates om te zorgen voor een constant werkend camerasysteem. De c26 is met een diameter van slechts 12 centimeter en een gewicht van 200 gram de lichtste en kleinste 360°-camera die Mobotix aanbiedt. De i26 is vooral geschikt voor voor discrete wandmontage en is zodoende ook klein van formaat. “Dankzij een hellingshoek van 15° biedt deze camera een compleet overzicht van een ruimte, waarmee tot wel vier conventionele camera’s te vervangen zijn.” Dankzij de draai- en kantelmogelijkheden is de p26 flexibel en toepasbaar met een 90-graden hoek. Hierdoor kan deze camera complete ruimtes bewaken. “De v26 is de eerste vandalismebestendige binnencamera die alle Mobotix-functionaliteit biedt.” De camera maakt gebruik van verschillende lenzen en kan ook worden uitgebreid met een audioset die vandalismebestendig is. “Alle Mx6-binnenmodellen bieden de 6-megapixel Moonlight sensors, die onder minimale lichtomstandigheden (>1 Lux) nog scherpe en gedetailleerde opnames maken.”

Ook interessant