Zoeken
Menu
Nieuwe Nest camera is slimmer dan de rest Foto: Shutterstock

“De beveiligingscamera die slimmer is dan alle andere beveiligingscamera’s.” Met die slogan wil Nest het nieuwe domoticaproduct Next IQ in de markt zetten. De noviteit van het Amerikaanse bedrijf zet hoog in met een slimme camera die scherp beeld heeft, gezichten kan herkennen en is uitgerust met een luidspreker en microfoon.

De noviteit van Nest  is uitgerust met een 4K sensor, Dual view en 1080p HD beeldkwaliteit en kan producten onderscheiden van personen en herkent het gezicht. Op die manier kan de camera aangeven of het een ongewenste gast is of een familielid dat thuis komt. Wanneer er een onbekende voor de deur staat, krijgt de gebruiker een melding op zijn of haar telefoon. Wanneer er activiteit wordt waargenomen, kan de Nest Next IQ inzoomen. Op die manier kan de gebruiker beter bekijken wat er zich precies afspeelt in het huis. Door middel van de microfoon en luidspreker, met een speaker die zeven keer sterker is dan zijn voorgangers, kan de gebruiker spreken via de camera.

Een maand in de cloud

Het opslaan van videobeelden gebeurt in de cloud. De gebruiker kan de beelden dertig dagen opslaan en via de app worden essentiële momenten gemakkelijk gevonden waardoor er niet eindeloos beeldmateriaal hoeft worden bekeken. En mag er iets geks zijn gebeurd, kan dit worden gedeeld met vrienden en familie door er een time lapse van te maken. 

Ook interessant