Zoeken
Menu
Werk 2x zo snel met een E-schroevendraaier Beeld: Wiha

Wiha heeft een schroevendraaier ontwikkeld, die je ondersteunt bij het indraaien van schroeven: de speedE. Schroefklussen voltooi je dubbel zo snel, belooft de Duitse fabrikant. De elektrische ratelfunctie zorgt ervoor dat je niet continu moet overgrijpen zoals bij handmatig schroeven. Hierdoor kun je dus behalve sneller, ook gezonder werken.

De VDE-gecertificeerde E-schroevendraaier beschikt over een elektromotor. Om het materiaal te beschermen stopt deze bij 0.4 Nm, zodat je vervolgens handmatig de schroef verder kunt fixeren tot 8 Nm. Ideaal bij draadschroeven en andere schroefwerkzaamheden, waarbij je liever op gevoel de schroef vastdraait.

In de handgreep is standaard een oplaadbare accu verwerkt. Met een opgeladen speedE kun je makkelijk een paar dagen op pad. Met één acculading kun je namelijk wel tot 800 elektrische schroefverbindingen realiseren. Ander pluspunt is het geïntegreerde LED lampje: hiermee werk je ook gemakkelijk op donkere plekken.

De compacte schroevendraaier is verkrijgbaar in drie starterssets. Behalve de elektrische schroevendraaier zitten daarin twee accu's; een bijpassende, draagbare acculader; een Sortimo L-BOXX voor het transport en – afhankelijk van de variant – een relevante selectie slimBits en easyTorque-momentadapters. Alle Wiha VDE slimBits zijn compatibel met speedE®, getest bij 10.000 V AC en 100% gecontroleerd en toegelaten tot 1.000 V AC.

Zowel qua afmetingen als gewicht is speedE® vergelijkbaar met een "normale" schroevendraaier. Met zijn compacte en lichte design is de speedE geschikt voor allerlei branches en toepassingen. Bekijk het filmpje om te zien hoe de speedE bijvoorbeeld werkt bij het installeren van een stopcontact of bij het werken in schakelkasten. 

Ook interessant