Zoeken
Menu
Warmtebeeldcamera via smartphone verder ontwikkeld Foto: persbericht Flir

Bijna iedereen heeft zijn of haar smartphone altijd bij zich. Handig als je bereikbaar wilt zijn, maar voor installateurs ook handig als ze altijd een warmtebeeldcamera bij de hand willen hebben. FLIR Systems introduceert namelijk de derde generatie FLIR ONE-warmtebeeldcamera's voor smartphones en tablets.

Volgens de ontwikkelaars is de FLIR ONE Pro FLIR's meest geavanceerde smartphonecamera ooit. Het product is gebaseerd op de FLIR’s Lepton-warmtebeeldmicrocamera en gebruikt daarbij de ervaring met warmtebeeldtechnologie op smartphones. De Pro editie is speciaal gemaakt voor de professional en particulieren die naar meer kwaliteit streven. De Pro-versie is onder meer valbestendig tot een hoogte van 1,8 meter.

Kennis gebruiken

Flir: “Net als hun voorgangers zijn beide nieuwe FLIR ONE's uitgerust met een warmtebeeldcamera en een HD-optische camera. Door gebruik te maken van FLIR’s gepatenteerde MSX-technologie brengen beide FLIR One-modellen waarheidsgetrouwe details op het warmtebeeld aan die de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeteren.”

Speciale onderdelen

Het nieuwe product is uitgevoerd met enkele extra opties. Zo is er de OneFit-connector die tot vier millimeter verstelbaar is zodat de FLIR ONE kan worden aangesloten op diverse smartphones zonder het hoesje te hoeven verwijderen. Deze connector is zowel voor iOS- als Android-toestellen te verkrijgen. Zonder een app is het apparaat natuurlijk niet goed te gebruiken. De app die Flir heeft ontwikkeld is uitgevoerd met in-app tips en tricks voor probleemoplossing en gebruikstoepassingen, een community voor het delen van foto's en video's. Ook gebruikers van een Smartwatch kunnen het product gebruiken. Zij kunnen live warmtebeelden streamen. Handig om rond hoeken te kunnen kijken en foto's of video's te maken met uw smartwatch.

Installateurs en particulieren

“Met de derde generatie FLIR ONE en FLIR ONE Pro willen we meer consumenten en professionals de mogelijkheid bieden de kracht van warmtebeeldtechnologie en The world’s sixth sense te ervaren”, zei Andy Teich, CEO van FLIR Systems.

Beschikbaarheid

We moeten nog even wachten voordat het product daadwerkelijk beschikbaar is. Vanaf eind juni worden de eerste producten geleverd. 

Ook interessant