Zoeken
Menu
Resolutie thermografische camera’s verder verbeterd Foto: persbericht Fluke

Bij het meten met een warmtebeeldcamera is de resolutie van essentieel belang. Om goed te kunnen meten, komt Fluke met de Ti480 en de Tix580. Deze twee thermografische camera’s hebben een thermische resolutie van 640 x 480 pixels.

Leverancier Euro-Index die de twee thermografische camera’s aanbiedt, ziet veel mogelijkheden voor de gebruiker: “Beide modellen zijn voorzien van SuperResolution, wat de mogelijkheid biedt om het weergegeven beeld te upscalen naar 1280 x 960 pixels op de camera en de software.” Ook het meetbereik is aanzienlijk. De camera is breed inzetbaar doordat het meetbereik tussen de -20 en 800 graden Celsius ligt. “De warmtebeelden zijn altijd haarscherp door toepassing van LaserSharp focus, waarbij het toestel gebruik maakt van een nauwkeurige laserafstandmeter om de focus in te stellen,” legt Euro-Index verder uit. “De Fluke Ti480 vormt nu het topmodel van de Professional Serie, waar ook de Ti450, Ti400 en Ti300 deel van uitmaken. Model TiX580 is het nieuwe topmodel van de Expert serie met de karakteristieke kantelbare lens.”

Verbinden met wifi

De nieuwe type warmtebeeldcamera’s die nu door Euro-Index op de markt worden gebracht, zijn voorzien van Wifi waardoor ze aan te sluiten zijn op computers, Android en iOS apparaten. Naast de aangebrachte wifi zijn ook verwisselbare lezen een optie, want geen klus is hetzelfde.  

Ook interessant