Zoeken
Menu

Over thermografie, oftewel het meten van temperaturen met behulp van warmtebeelden, doen de wildste verhalen de ronde. Het zou duur zijn, ingewikkeld, complex te bedienen, niet geheel betrouwbaar en de rapportage is tijdrovend. Ja natuurlijk, het is een vak maar door de huidige toegepaste FLIR technologieën voor iedereen bereikbaar en voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt.

KWx InfraRoadshow 2012

Infrarood meettechniek is ook inzetbaar om kosten te besparen en efficiënter te werken. Thermografie is een van de meest effectieve technieken om energieverliezen inzichtelijk te maken en uitval van processen te voorkomen. Daarnaast is warmtebeeldtechniek ook een uitstekend hulpmiddel om storingen sneller te lokaliseren en op te lossen. 

Juist deze combinaties gaat KWx tijdens de InfraRoadshow 2012 volop in de schijnwerpers zetten, om huidige en toekomstige gebruikers zeer toepassingsgericht de voordelen van thermografie te laten zien en de benutten. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van zowel statische als bewegende beelden (IR-video).

Thermografie en warmteleer zijn als een Siamese tweeling met elkaar verbonden, dus een stuk meettheorie en de valkuilen ontbreken niet. De meetpraktijk: daar gaat het om en dat is volop aanwezig. Praktische meetopstellingen waarop de deelnemer zelf thermografische metingen kan verrichten en beoordelen onder leiding van gecertificeerde thermografen. 

Elektrotechnische, bouwkundige en werktuigbouwkundige toepassingen worden praktisch in beeld gebracht en toegelicht. Uiteraard ontbreken de draagbare FLIR thermografische camera’s niet en krijgt de deelnemer een juist beeld over welke toepassingen bij welke camera hoort.

Ook gebruikers van warmtebeeldcamera’s zijn van harte welkom bij het informatieve programma en kunnen daarnaast ook kennis maken met de nieuwste FLIR camera’s met innovatieve MSX technologie. 

De KWx InfraRoadshow 2012 vindt plaats op 7 verschillende locaties in Nederland in de maanden september en oktober. 

Ook interessant