Zoeken
Menu
Objectselectie essentieel bij warmtebeeldopnames Foto: persbericht Flir

Bij het maken van warmtebeelden, zijn nauwkeurigheid en contrast uitermate belangrijk. Zonder deze aspecten zijn de metingen vaak niet of slecht bruikbaar. Daar is fabrikant Flir het roerend mee eens getuige de introductie van de Flir 1-Touch Level/Span.

Zeker als er veel gebruik wordt gemaakt van een warmtebeeldcamera voor inspecties, is een thermische afstemming voor het nauwkeurigste beeld onmisbaar. Een beeld moet snel worden gemaakt zonder dat er veel tijd verloren gaat door het handmatig instellingen van de camera. De nieuwe camera van Flir lost dit probleem op. “Met 1-Touch Level/Span kan je een klein focusgebied kiezen door het scherm één keer aan te raken. De camera past daarna het niveau en bereik automatisch aan op basis van het thermische contrast op die locatie in het beeld”, legt Flir de nieuwe functionaliteit uit.

Bespaar tijd 

Het resultaat is een tijdsbesparing op de handmatige aanpassingen door het gebruik van het touchscreen. Het aandachtsgebied of object kan snel worden gekozen door het aanraken van het scherm. Er verschijnt dan een cirkel rond het door u geselecteerde object of gebied. “De camera verkleint het bereik automatisch om het temperatuurbereik en -niveau in die cirkel duidelijk weer te geven. Dit resulteert in gerichte details in het warmtebeeld om problemen beter aan het licht te brengen.”

Selecteer een object

Het voordeel van de nieuwe functie is dat de aandacht op één object kan worden gericht. Hierdoor kunnen onderdelen die niet interessant zijn bij de meting, kunnen worden genegeerd. Flir geeft een voorbeeld van de mogelijkheden. “Stel dat je de temperatuur van de hotspot wilt weten en geen boodschap hebt aan de luchttemperatuur. Als je op het scherm de locatie van de transformator aantikt, verschijnt er een cirkel rond de door u gekozen locatie. Het temperatuurbereik past zich aan en toont de hoogste en laagste temperaturen binnen de cirkel.” Door een vergroot contrast is de meting beter en sneller zichtbaar.

Inspecteurs worden geholpen door middel van een 180° roterende bloklens, helder LCD en een gestroomlijnde vormgeving. Ook wanneer het meetobject niet makkelijk te bereiken is.

Nieuw serie

Omdat FLIR engineers de toegevoegde waarde van 1-Touch Level/Span zagen, werden deze ook geïntegreerd in de nieuwe T500-Series professionele warmtebeeldcamera's. “De lijn omvat de T530- en T540-camera's en is ontwikkeld voor professionele thermografen en IR-onderhoudstechnici die werkzaam zijn in de stroomopwekking, elektriciteitsdistributie en productiebedrijven door de focus te leggen op resolutie, snelheid en ergonomie.”

Ook interessant