Zoeken
Menu
Beursnieuws Nominaties VSK Awards 2020 bekend

Negen innovaties in de branche-spotlights De vakjury heeft de nominaties voor de VSK Awards 2020 bekendgemaakt. De prijzen worden dinsdag 4 februari op de vakbeurs VSK ( 4 t/m 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht) uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, heeft 54 inzendingen beoordeeld. Dit heeft uiteindelijk negen nominaties opgeleverd in drie categorieën.

De winnaars worden op dinsdag 4 februari bekend gemaakt tijdens de opening van de beurs. Dit vindt plaats van 10.30 – 11.45 uur in het Kennistheater in Hal 10. Voorinschrijvers van de beurs kunnen via www.vsk.nl stemmen op de publieksfavoriet onder de genomineerden. De publieksprijs is de vierde VSK Award die deze ochtend wordt uitgereikt. 

Lef en samenwerken

De jury constateert dat veel fabrikanten het lef hebben om buiten de eigen kaders te denken. Er wordt samengewerkt in de keten, waarbij niet geschroomd wordt om heilige huisjes ter discussie te stellen. Dit betekent dat opdrachtgevers niet enkel meer kijken naar stichtingskosten, maar ook naar prestatie in relatie tot de totale kosten over de levensduur van een gebouw of installatie. Het comfort en de wensen van de gebruiker staan voorop.  Techniek is geen oplossing om aan regels te voldoen, maar om gebruikers van gebouwen maximaal comfort en veiligheid tegen minimaal energieverbruik te geven, zo oordeelt de jury.

Genomineerd in de categorie Energietransitie

ACIN Instrumenten – AirThightness Tester ATT
Brink Climate Systems– Multi Air Supply
Remeha – Waterstofketel

Genomineerd in de categorie Gezond & Comfort

Roswel – THB Thermostatische inregelaar
Wolf Installatiesystemen – Compacte ventilatie-unit CKL
Hamers & Kesber – Schell SWS watermanagementsysteem

Genomineerd in de categorie Installateurszaken

Burgerhout – EasySafe
Wavin Nederland – Tigris K5/M5
Aquaberg – Vloerput met voegframe 2030 serie

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op innovatiekracht, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Klik hier voor het integrale juryrapport, met een beschrijving van en beoordeling van de negen genomineerden.

Over de VSK Awards

De VSK Awards zijn de belangrijkste vakprijzen in de installatiebranche, en vormen een belangrijke graadmeter in de sector. De prijzen voor de installatiesector worden uitgereikt in het kader van de vakbeurs VSK, die van 4 tot en met 7 februari in Utrecht gehouden wordt.  De VSK Awards worden mede mogelijk gemaakt door vakblad Installatie en Sanitair en Installatie.nl. Een overzicht van de genomineerden is zichtbaar op vsk.nl/awards. Een historie van genomineerden en winnaars is hier te vinden. 

Samenstelling jury

Doekle Terpstra – juryvoorzitter en voorzitter branchevereniging Techniek Nederland
Lars Boelen – onafhankelijk duurzaamheidsadviseur
Claudia Bouwens - programmaleider kennisoverdracht en stimulering Lenteakkoord
Eddy Buiting – hoofdredacteur Installatie en Sanitair en Installatie.nl
Marco Lammers –coördinator Kenniscentrum & opleiding bij Geas Energiewacht
Theo Ockhuijsen – innovatie-expert Innovatie-Express/BIMpuls
Harm Valk – partner en senior adviseur Nieman Raadgevende Ingenieurs
Martijn Verspeek – eigenaar Installatiebedrijf Verspeek

Ook interessant