Zoeken
Menu

De X-CUT® en de TwinForce® zijn twee nieuwe krachtpatsers van Knipex. De X-CUT knipt 40% lichter dan een zijsnijtang met dezelfde grootte en de TwinForce knipt zelfs 50% lichter dan de beproefde kracht-zijsnijtang. De X-CUT heeft een voor zijsnijtangen nieuw doorgestoken scharnier voor de hoogste stabiliteit bij een laag gewicht. De alles-in-één TwinForce knipt probleemloos grove en fijne draadsoorten, maar ook ongewone materialen zoals staalband. Voor dikke draden zet men de Knipex TwinForce gewoon opnieuw aan.

Tangen zijn opgebouwd volgens het principe van de dubbele hefboom, die een geringe in een grotere kracht omzet, door grijpbekken of snijkanten. Aan het productgamma voegde Knipex recent twee types zijsnijtangen toe, die uiterst licht knippen volledig waarmaken. De bekende Knipex zijsnijtang brengt al 9 keer meer kracht over om kabels te knippen en de kracht-zijsnijtang zelfs 13 keer door zijn gesmede scharnieras. Maar de nieuwe Knipex X-CUT met zijn doorgestoken scharnier versterkt de handkracht 16 keer en de TwinForce zowaar 39 keer, dankzij een dubbel scharnier. 

Knipex X-CUT: compact en licht

De Knipex X-CUT is een compacte en lichte zijsnijtang die krachtig en met precisie alle draadsoorten doorsnijdt. Met zijn – voor een zijsnijtangen nieuwe – doorgestoken scharnier biedt hij de hoogste stabiliteit bij een laag gewicht. Precieze sneden door alle draadsoorten inclusief pianodraad en ook bij fijne CU-draden, onderscheiden deze nieuwe zijsnijtang. De slanke kop biedt een grote openingswijdte voor dikkere kabels.
   

Knipex TwinForce: gepatenteerd dubbel scharnier

De Knipex TwinForce is met recht een superieure kracht-zijsnijder want hij beschikt over een gepatenteerd dubbel scharnier. Hij is uitermate geschikt om zowel grof als zeer fijn te snijden, geeft weinig terugslag, beschermt de hand en ontlast spieren en pezen. Een geheel nieuwe functie is de mogelijkheid opnieuw aan te zetten. Zelfs 4 mm dikke draden knipt de Knipex TwinForce met 2 tot 3 keer herhaling zonder veel kracht.

Ook interessant