Zoeken
Menu
Nieuw gereedschap verkleint kans op ongelukken Foto: Shutterstock

Metabo levert professioneel elektrisch gereedschap. De product range bestaat uit elektrisch handgereedschap met toebehoren en uit semi-stationaire houtbewerkingsmachines, compressoren en pompen. Metabo brengt op de beurs de eerste platkop slijper ter wereld op de markt – met kabel of accu. Dit betekent voor metaalbewerkers een stap in de veiligheid van werken in enge ruimtes. De platkop slijper is geschikt voor professionals in de metaalbewerkingsindustrie.

Enno Riemersma van Metabo zegt: ‘Metaalbewerkers kunnen vaak niet werken met een conventionele kleine haakse slijper onder een hoek van 45° of in enge tussenruimten. Oorzaak is dat de kop van de slijper gewoon te hoog is. In de praktijk leidt dat tot meer of minder geschikte of soms zelfs gevaarlijke geïmproviseerde oplossingen. Vaak worden andere slijpgereedschappen ingezet die de taak veel minder goed doen dan een kleine haakse slijper. Met de eerste platkop slijper ter wereld bieden we gericht hulp en maken we de kans op ongelukken zo klein mogelijk.’

Twee varianten

Met zijn vlakke tandwielhuis is de platkop slijper gemaakt voor enge ruimten. Tot in hoeken van 43° kan de gebruiker met de nieuwe slijper lasnaden bewerken. Ook in tot 66 mm smalle tussenruimten en vlakke U-profielen duikt de machine met zijn 125 mm slijpschijf er tot 110 mm diep in. Metabo brengt deze wereldprimeur gelijktijdig in twee varianten op de markt. De WEF 9-125 met een opgenomen vermogen van 900 Watt en de 18 Volt accu-slijper WF 18 LTX 125 zijn vanaf september in de handel verkrijgbaar. De accu van de platkop slijper levert Metabo standaard uit met de eerste, meest duurzame accupacks ter wereld met 5.2 Ampère-uur.

Ook interessant