Zoeken
Menu
Multifunctioneel reparatiestation voor in de werkplaats

Of het nu gaat om een industriële omgeving, een laboratorium of de klantenservice, reparaties aan smartphones, laptops en HF-apparaten moeten deskundig, zorgvuldig en met gevoel worden uitgevoerd. Het gereedschap van de servicemedewerker vormt een belangrijke factor bij het slagen van professionele reparaties. Reparatiestation TPS-900 van Toolcraft, opgenomen in het werkplaatsuitrustingsaanbod van Conrad Electronic, is uiterst geschikt voor dergelijke soldeerwerkzaamheden.

Het veelzijdige reparatiestation TPS-900, bestaat uit een microsoldeerbout, heteluchtblazer, desoldeerbout, soldeerpincet en een vacuümpipet voor het positioneren van componenten. Het is daarmee optimaal aan te passen aan de behoeften van laboratorium en industrie. Het is mogelijk drie hulpmiddelen tegelijk te gebruiken. Bij uiterst nauwkeurige reparaties kan de gebruiker eenvoudig omschakelen tussen solderen en desolderen. 

Het is mogelijk om reparatiestation TPS-900 aan te sluiten op een pc en daar de bedrijfsparameters in te stellen. De parameters van ieder kanaal waarvan de temperatuur afzonderlijk is in te stellen (soldeerbout, desoldeerpistool, soldeerpincet en heteluchtblazer), zijn gemakkelijk met de software via USB- of RS-232-interface naar het station te sturen. De waarden zijn zichtbaar op een groot verlicht LCD-scherm. 

900 W 

De kern van reparatiestation TPS-900 is de netvoeding met een vermogen van 900 W. Deze netvoeding is ontworpen voor continu gebruik in productie en voor snel opwarmen tot maximaal 500 °C. Het reparatiestation gaat bij onderbreking van de werkzaamheden automatisch in de slaapstand. Dat bespaart energie. 

Reparatiestation TPS-900 wordt geleverd met twee houders, een voor de soldeerbout en een voor het desoldeerpistool. De houders zijn allebei voorzien van messingwol (droog reinigen) waarmee het bijzonder eenvoudig is om resten soldeertin (bijvoorbeeld van de soldeerbout) af te vegen zonder iets te beschadigen. De gebruikelijke in water gedrenkte sponsjes verlagen niet alleen de temperatuur van de soldeerpunt (zodat deze opnieuw opgewarmd moet worden), maar verkorten ook de levensduur van de soldeerpunt. 

Het hele pakket bevat ook een links of rechts te monteren beugel voor het veilig wegleggen van de heteluchtblazer tijdens onderbreking van de werkzaamheden. Bovendien bevat het een vacuümpipet (zuighouder) voor gemakkelijk hooghouden en positioneren van SMD-componenten. Daarnaast worden ook alle slijtage- en verbruiksonderdelen en tal van andere toebehoren meegeleverd zodat langdurig gebruik gewaarborgd is. 

Ook interessant