Zoeken
Menu
LDE lagedruksensor en HDI druksensor Foto: Shutterstock

First Sensor AG presenteert een nieuwe digitale LDE-lagedruksensor van meetbereiken vanaf 25 Pa (0,25 mbar) en een HDI druksensor met een totale nauwkeurigheid van 0,5 %FSS tijdens VSK 2014.

First Sensor AG presenteert een nieuwe digitale LDE-lagedruksensor van meetbereiken vanaf 25 Pa (0,25 mbar) en  een HDI druksensor met een totale nauwkeurigheid van 0,5 %FSS tijdens VSK 2014.

 

Digitale lagedruksensors
LDE-lagedruksensors van Sensortechnics, met meetbereiken vanaf 25 Pa (0,25 mbar) eindwaarde meetbereik. De sensors bereiken een offsetstabiliteit van > 0,1 %. De doorstroomgebaseerde verschildruksensors maken gebruik van een microcontroller voor interne, digitale signaalvorming. Er is een digitale SPI-businterface en een analoge uitgang beschikbaar.

De LDE-sensors voor lucht en gas zijn gebaseerd op thermische massadoorstroommeting en leveren signalen met hoge resolutie. Het stroomkanaal wordt inclusief het meetelement geïntegreerd in een silicium halfgeleiderchip. Door deze miniaturisering op chipniveau wordt de gasstroom door de sensor meerdere eenheden verminderd in vergelijking met normale doorstroomgebaseerde druksensors.

De LDE-verschildruksensors zijn  niet gevoelig voor stof of vocht en kunnen worden gebruikt met lange verbindingsslangen en filters. Ook zijn heeft u geen behuizingsconstructies nodig.

 
HDI druksensor
De miniatuur druksensor HDI van Sensortechnics heeft een relatief nauwkeurige, digitale compensatie in een miniatuur SMD behuizing, geschikt voor drukken vanaf 0...10 mBar t/m 0...10 Bar.

De HDI heeft een digitale I2C als analoge uitgang (0,5-4,5 Vdc). De sensor wordt geleverd als overdruk, verschildruk, absoluutdruk en barometrische druksensor. De voedingsspanning kan als optie worden aangepast van 5 V naar 3 V. Diverse behuizingen zijn beschikbaar.

Ook interessant