Zoeken
Menu

Phoenix Contact biedt nu in de Embeddedline-serie nieuwe panel-PC's voor outdoor bedienings- en visualiseringstaken aan. De nieuwe apparaten worden gekenmerkt door een display dat ook in het zonlicht afleesbaar is, in combinatie met een front dat bestand is tegen UV- en infraroodstraling.


Nieuwe panel-PC's voor outdoor-toepassingen

Panel PC Phoenix

Phoenix Contact biedt nu in de Embeddedline-serie nieuwe panel-PC's voor outdoor bedienings- en visualiseringstaken aan. De nieuwe apparaten worden gekenmerkt door een display dat ook in het zonlicht afleesbaar is, in combinatie met een front dat bestand is tegen UV- en infraroodstraling.

Met het brede temperatuurbereik van -20 °C tot 60 °C en een stof- en spatwaterbestendige behuizing wordt het aantal toepassingsmogelijkheden nog verder vergroot. De panel-PC's zijn leverbaar in de displayformaten 7", 12" en 15", waarmee een maximale resolutie van 1024 x 768 pixels wordt geboden. Ze kunnen zoals gebruikelijk met de vinger worden bediend, maar ook met handschoenen, pennen of gereedschap, zonder dat het scherm hierdoor beschadigd raakt. Dankzij de uitschakelbare achtergrondverlichting en efficiënte CPU's zijn de panel-PC's bijzonder energiebesparend.

Alle panel-PC's hebben een Intel Atom-processor en kunnen wat betreft dataopslag, besturingssysteem en extra seriële interface worden geconfigureerd.

Robuuste Panel-PC‘s met multitouch

Robuuste Panel PC Phoenix

De nieuwe generatie Valueline Panel-PC’s van Phoenix Contact bieden nu een robuust, industrieel design en projectief-capacitieve displays met multitouch. Zij bieden daarmee een robuuste oplossing voor bediening en controle direct ter plaatse. De Panel-PC’s zijn opgebouwd zonder ventilator. Alle belangrijke componenten zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig toegankelijk. Het apparaat kan worden uitgebreid met een PCI-/PCIe-slot. Twee datageheugens en RAID-ondersteuning zorgen voor een nog betere beveiliging van de gegevens.

De processor kan worden gekozen op basis van de wensen: Intel Core i5-4300U, 4e generatie (Haswell) of Intel Celeron N2930, 3e generatie (Baytrail). Koppeling van de Panel-PC’s is mogelijk via de aansluitingen 4 x USB 2.0 of 2 x USB 2.0 en 2 x USB 3.0 alsmede 2 x DisplayPort-video-uitgangen. De displays zijn beschikbaar in de afmetingen 15,6", 18,5” en 21,5"-widescreen.

Krachtige 19" industriële PC’s 

Krachtige PC Phoenix

De nieuwe industriële PC’s in de genormaliseerde 19"-rack-indeling van Phoenix Contact vormen een betrouwbaar systeem voor het registreren, meten, visualiseren en verwerken van grote hoeveelheden data. Door hun gestandaardiseerde indeling passen zij in de 19"-schakelkast en kunnen zij daar de veeleisende applicaties voor tal van branches uitvoeren.

Al naar de eisen en beschikbare ruimte kan worden gekozen tussen twee verschillende uitvoeringen met twee of vier hoogte-eenheden. De nieuwe Intel-processoren van de 4e generatie bieden voldoende capaciteit, net zoals het werkgeheugen van maximaal 16 GByte en het datageheugen van maximaal 4 TByte.

De Rack-PC’s kunnen worden uitgebreid door PCI-/PCIe-slots. De RAID-ondersteuning (0/1/5/10) zorgt voor een hoge beschikbaarheid van het systeem en hoge dataveiligheid. De twee of drie hot-swap-schijfstations maken het onderhoud gemakkelijk en de afsluitbare frontklep beveiligt tegen onbevoegde toegang.

Security-router met geïntegreerde switch

security router met geïntegreerde switch

De nieuwe router FL MGuard is security-router en switch in één en is beschikbaar in twee vermogensklassen: de klasse RS2005 heeft 5 unmanaged poorten, terwijl de klasse RS4004 vier managed poorten en een DMZ-poort heeft om meerdere netwerken te beveiligen.

De DMZ-poort is geschikt voor het aansluiten van een derde netwerk met daarin bijvoorbeeld een e-mailserver. Deze server is dan zowel vanuit de veilige LAN-zijde als vanuit de onveilige WAN-zijde toegankelijk. Toegang vanuit de WAN-zijde naar de LAN-zijde wordt voorkomen omdat op elk overdrachtspunt een firewall het in- en uitgaande databeheer bewaakt en reglementeert. Bovendien kan via de DMZ-port een machine of installatie op afstand worden onderhouden. De geïntegreerde switch poorten kunnen worden gebruikt voor de koppeling van de netwerk apparatuur in kleinere machines en installaties of voor het opbouwen van grotere lokale netwerken.

Door de stijgende kostendruk in de industrie kiezen producenten van industriële routers steeds meer voor een all-in-one-productstrategie om ruimtebeslag, energieverbruik en installatiekosten tot een minimum te beperken. De nieuwe FL MGuard security-routers combineren routing, VPN, firewall, DMZ en switch in één behuizing en voldoen zo aan deze nieuwe eisen.

Nieuwe I/O-modulen voor extreme omstandigheden

Nieuw io modulen voor extreme omstandigheden

Phoenix Contact breidt het I/O-systeem Axioline F voor het registreren van signalen in de schakelkast nu uit met uitvoeringen voor een extra groot temperatuurbereik van -40 °C - +70 °C.

De degelijke modulen met de toevoeging XC (Extreme Conditions) zijn gebaseerd op standaard uitvoeringen en omvatten naast kopstations, digitale en analoge in- en uitgangsmodulen en twee verschillende functiemodulen. De gebruikte printplaten zijn voorzien van een speciale lak die ze beter beschermt tegen vocht en schadelijke gassen. De nieuwe XC-uitvoeringen zijn daardoor in het bijzonder geschikt voor toepassingen in ruwe industriële omgevingen, zoals in windmolens of zonne-energieparken met extreme weersomstandigheden.

Net als het volledige I/O-systeem Axioline F kenmerken ook de nieuwe XC-uitvoeringen zich door een zeer hoge ongevoeligheid voor storingen tot 8 kV, een zeer hoge weerstand tegen mechanische belastingen zoals schokken tot 30 g en een extreem snelle interne communicatie .

Ook interessant