Zoeken
Menu

Met 1 schroevendraaier tot 8 verschillende aanhaalmomenten schroeven. Vrij programmeerbaar en bijzonder prijsvriendelijk.

Pijnacker - Douwes International BV, leverancier van schroeven, schroefsystemen, indraai- en montagegereedschap, is exclusief importeur van de elektrische schroevendraaiers van Doga. Deze producent van een complete lijn elektrische schroevendraaiers heeft haar brede programma nog verder uitgebreid. De nieuwste ontwikkeling is een handzame borstelloze elektrische schroevendraaier met luchtafslagkoppeling die via een slimme controller programmeerbaar is op aanhaalmoment.

Deze hybride set combineert het beste van twee technieken. Met een klein beetje perslucht (verbruik is bijna verwaarloosbaar) stelt men de veerdruk van de afslagkoppeling in waardoor het aanhaalmoment wordt bepaald. Deze afslagkoppeling heeft zijn betrouwbaarheid over de laatste decennia reeds bewezen. Revolutionair is de methode om de veerdruk door middel van perslucht te sturen, waardoor men met 1 schroevendraaier, vrij programmeerbaar, meerdere aanhaalmomenten door elkaar kan verschroeven.

Dit is een mogelijkheid die de DC-tools van de laatste jaren ook bezitten, de aanschafprijs van DC-Tools ligt zeker ± 60% hoger.

Met de Doga Hybride schroevendraaier (herhaalnauwkeurigheid binnen 3%) kan men tot 5 miljoen schroefverbindingen maken. Dankzij de borstelloze motor, die ook geschikt is voor ESD en Cleanroom omstandigheden is de levensduur uitzonderlijk lang. De serie is momenteel in drie verschillende ranges verkrijgbaar van 0,5 tot 4,5 Nm en met toerentallen van 300 tot 1.700 t.p.m.
Met het lage gewicht (max. 510 gram) is het een ergonomisch verantwoorde oplossing die in de assemblage veel besparingen te weeg kan brengen. Er zijn allerlei accessoires beschikbaar en het systeem is ook te integreren in een production control omgeving.

Ook interessant